januari 28, 2019 - 3:43 e m

Stefan Olssons första Grand Slam i Australien Open

Stefan Olsson lämnar Australien Open med två medaljer, ett guld i dubbel och ett silver i singel. Han summerar veckan som positiv och menar att det inte går att vara besviken på resultaten. 

För tredje gången vinner Stefan Olsson, 31 år, en Grand Slam-titel i dubbel tillsammans med belgaren Joachim Gerard. Olsson har tidigare två Grand Slam-titlar från US Open och Wimbledon men tog nu sin tredje titel i Australien Open. Finalen var över på 59 minuter och det franska paret Ben Weekes och Stephane Houdet fick se sig besegrade med 6-3, 6-2.

– Verkligen jättegott att den här segern kom med Gerard, vi har väntat på att få vinna en riktigt stor tävling ihop, säger Olsson.

I singel tog han sig också till final. 31 åringen som är rankad 6:a i världen ställdes emot världstvåan Gustavo Fernandez  från Argentina. Olsson hade en bra känsla innan matchen och såg fram emot att få spela finalen men tyvärr räckte det inte hela vägen. Fernandez tog hem guldet med 5-7, 3-6 och matchen varade i 1 timme och 15 minuter.

–  Jag spelade helt okej, men jag hittade inte riktigt förstaserven i dag. Jag kom inte över 140 km/h vilket är ovanligt för mig. Det innebar att jag aldrig fick något lugn i mina servegame, för han var där hela tiden. Det är ju inte säkert att jag vunnit även om servarna varit bättre, för han spelade ruggigt bra i dag och vann helt rättvist, säger Stefan Olsson.

Han förklarar att han inte kan vara besviken på resultatet eftersom att det som han har jobbat på inför Australien Open har fungerat bra och han har spelat kanon hela veckan.

Stefan Olsson stannar kvar ytterligare en vecka i Sydney för att träna och sedan väntar ATP i Rotterdam i februari.

Text: Svenska Tennisförbundet

 

 

 

Nyhetsarkiv