juli 13, 2019 - 3:57 e m

I sin tionde Wimbledonfinal spelade Stefan Olsson hem guldet tillsammans med Joachim Gerard från Belgien.

– Älskar varje sekund av det här. Säger den nyblivna vinnaren när de tar emot pokalen.

Stefan Olsson och Joachim Gerard vann dubbeltävlingen i Wimbledon efter 4-6 i första set och 2-6 i andra mot Alfie Hewett och Gordon Reid från Strobritannien.
– Så skönt att kunna vinna överlag och på det sätt vi gör det. Vi gör en toppen match, vi fortsatte hela vägen idag, så gött verkligen!

Att vara i final i Wimbledon är en scen Olsson är bekant med, hela 10 finaler har han tagit sig till under karriären. Senast Olsson vann dubbel var 2010, idag tog han sin andra titel i dubbel i Wimbledon och fick revanschera sig för uttåget i semifinalen i singelklassen.
– Jag har haft en sån extrem press på mig nu i singeln och när jag åkte ut där var det lite av en sten som släppte och det såg man kanske lite av idag. Jag spelade nog min bästa match här överlag. Det var riktigt skönt!

Med ett starkt servespel så kunde det svensk/belgiska paret ta hem titeln i två raka set efter en och halv timmes spel. Något Olsson hyllar sin partner för efter vinsten är just belgarens serve.
– På sättet Gerard gör det i två toppen  serve-gem, 5-4 i första och vid 5-2 i andra, jag hade nog inte ens behövt vara på banan ju då.

 Foto: KARL NILSSON

 Foto: KARL NILSSON

Se fler bilder från alla Stefans matcher i Wimbledon 

Nyhetsarkiv