Rullstolstennisspelare Stefan Olsson.

juli 13, 2018 - 12:05 e m

Stefan Olsson finalklar efter kross

Den regerande Wimbledonmästaren, Stefan Olsson, är klar för sin tredje raka Wimbledonfinal efter kross i semifinalen mot världstvåan Alfie Hewett. “Det är helt sinnes”, säger den svenske stjärnan. 

Stefan Olsson – Alfie Hewett 2-0 (6-2, 6-4)

Förra året blev Stefan Olsson historisk att som första svenska rullstolstennisspelare vinna Wimbledon. Nu ett år senare är han på god väg att lyckas igen. Under fredagen ställdes han mot världstvåan, Alfie Hewett, från Storbrittanien och det var många som trodde att hemmaspelaren skulle slå ut den regerande mästaren. Men oj så fel de hade. Stefan Olsson körde över den unge britten och vann i två raka set.
– Jag spelar skitbra fram till 3-0 i andra set, då är spelet helt klockrent, säger den regerande mästaren.

I andra set tappade Olsson ledning 3-0 till 3-3 men kunde med sin rutin tillslut lugna nerverna och vinna med 6-4 efter flera tuffa bolldueller.

– Jag tappar koncentrationen lite och han börjar komma in i rytm men jag lyckas lugna mig och gå upp till 5-3. Sen var jag som ett nervvrak i sista när jag skulle serva hem det men jag lyckades tillslut få mig lugn och vinna matchen, säger 30-åringen.

På söndag väntar ännu en historisk final för Olsson som då ställs mot världstrean, GustavoFernandez, från Argentina.

– Tredje raka Wimbledonfinalen, det är ju helt sinnes. Jag vågar inte ens tänka på vad det skulle betyda att lyckas vinna den matchen. Nu gäller det att inte sväva iväg utan istället fokusera på nästa match.

Innan finalen väntar nämligen dubbelspel för de formtoppade svensken. Under fredagseftermiddagen spelar han semifinal tillsammans med sin belgiske partner Joachim Gerard och en eventuell dubbelfinal under lördagen.

– Det är tufft att ladda om och jag ser att min partner inte spelat klart ännu. Förhoppningsvis så drar matchen på vår bana ut på tiden så man får någon extra timme att ladda om på, men det kommer nog gå bra det också.

Nyhetsarkiv