juli 12, 2019 - 10:11 f m

Stefan Olsson ett steg närmare titeln – klar för semifinal i Wimbledon

Tvåfaldige regerande mästaren Stefan Olsson startade Wimbledon med vinst mot sin dubbelpartner Joachim Gerard. Nu väntar semifinal och Olsson har tagit sig ett steg närmare i jakten på sin tredje raka Wimbledon.

Första set i kvartsfinalen spelade Joachim Gerard hem och Olsson fick inleda matchen med att hämta igen och försöka vända underläget i andra set.
– På något vänster lyckades jag få med mig till 3-4 till fyra lika, jag tror det var en viktig nyckelgren. Det gjorde väldigt mycket att jag lyckades komma upp till 5 – 4. Det var där vändningen i matchen var, jag tycker jag kände nä men nu jäklar, jag åker jäkligt bra, jag var överallt på banan där ett tag.

Efter ett trevande start i första set får Stefan till spelet bättre under andra och tredje tack vare några taktiska ändringar i sitt spel.
– Serven behövde jag få upp lite högre och sen serva lite mer mot hans forehand-sida, och samtidigt dra slicen mot hans forehand så att han skulle få jobba. Det va väl de två stora skillnaderna mellan sett ett och två.

Att allt inte var hundra procent under matchen har Stefan teorier kring. Att komma in som regerande mästare sätter en viss press på att försvara sin titel, något som kan vara en anledning till matchbilden.
– Jag var jättespänd, det är därför det blev lite som det blev tror jag. Jag rullade knappt, tog allt på två stuts och liksom hade ingen riktigt känsla. Han (Gerard) spelade bra också, det gjorde han. Men jag lyckades få in det där tänket- att in med varenda bolla bara, då växte jag mig starkare under hela matchen.

Nu blir det semifinal och Olsson är steget närmare att försvara sin titel. På andra sidan nätet väntar Shingo Kunieda från Japan, rankad etta i världen.
– Det blir kul! vad mer ska jag säga. Skrattar Stefan Olsson efter vinsten i kvartsfinalen.

Semifinalen spelas på bana 17 och matchen startar kl.12.00 svensk tid (11.00 lokal tid).

Efter semifinalen blir det att snabbt ladda om och göra sig klar för spel i dubble, då det endast är en match mellan semifinalen i singel och semifinalen i dubbel.
Tillsammans med gårdagens motståndare Joachim Gerard tar de sig an Gustavo Fernandez från Grekland och Shingo Kunieda från Japan.
Matchen i dubbel spelas på samma bana, alltså bana 17.

Båda matcherna går att följa via livescore här

Nyhetsarkiv