juni 26, 2018 - 6:45 f m

Stefan Jansson uttagen i All-Star

Under  2018 Canada cup i Rullstolsrugby, som spelades 14-18 juli tog Stefan Jansson en plats i All-Star laget. “Det är stort”, säger Jansson. 

Av sex länder, där bland de fyra ledande rugby nationerna USA, Australien, Japan och Kanada, tog sig en svensk in i turneringens All star team, Stefan Jansson.
– Det är stort. Som sagt, de topp fyra nationerna är där. Av alla de bäst från USA, Australien, Japan och Kanada, som är de stora rugby länderna, så är det ändå en kille från Sverige som blir en av de bästa. Det känns skitroligt!

Att slå sig in i All-Star team var inget Jansson räknat med från början. Men när en vinnarskalle får utstå förlust behövdes nytt fokus.
– Man kan ha lite olika mål. Alltså ett lag mål och ett individuellt mål. Och jag vill vinna. Nu vann vi absolut inte som lag och jag hade som mål att jag ska liksom göra allt jag kan för laget. Verkligen fokusera på att hela tiden göra det, inte hitta på massa individuella grejer. En del av det var det som hjälpte.

All star uttagningen har gett motivation för att slå sig in även i VM:s All-Star team.
– Det sporrar mig att jobba vidare. Spelar jag bra, blir det bra för alla. Jag har aldrig tänkt så innan. Man har försökt spela bra för den spelare man är. Nu har jag börjat sätta upp små mål under matchen. Att man inte bara går dit för att stoppa lite grann. Utan man gör det ordentligt och så kör man. Lite mer kvalité i alla sammanhang.

Kanada cup blev en bra styrkemätare inför stundande VM i augusti, det är en av de större landslagsturneringarna som finns. Med bland annat de fyra ledande nationerna, USA, Kanada, Australien och Japan.
– Det är en grym turnering, man spelar i samma arena som OS 2010 gick i. Det är proffsigt allting och det är alltid kul att spela en proffsig turnering. Säger Stefan Jansson, spelare i svenska landslaget sedan 2004.

Utöver cuper och landskamper samlas landslaget en gång i månaden. Våren har varit hektiskt med Japan i mitten på maj, hemma 10 dagar, sen till Kanada för spel. Nu återstår en sista samling i juli, med landskamp mot Frankrike, innan det bär av till Sidney och VM.
– Historiskt sett ser det väl inte ut som att vi ska vinna då. Men man går väl in med inställningen att vi ska göra våra mål helt enkelt. Än så länge har vi inte satt något placeringsmål, det kommer väl under sista lägret skulle jag tro.
Stämningen känns bra, vi har fått tillbaka fokus och spelat ihop oss i Kanada. Vi är laddade för en VM omgång.

Nyhetsarkiv