september 25, 2018 - 2:04 e m

Start Your Impossible Camp i Eskilstuna: “Betyder allt”

Över 50 aktiv deltog under Start Your Impossible Camp i Eskilstuna. Ett läger som ger framtidstro. “Att träffa dem som är på landslagsnivå ger så mycket inspiration”.

Start Your Impossible Camp är ett läger för dig som är intresserad av att testa någon ny parasport eller fortsätta utvecklas i din befintliga parasport. Under varje år arrangeras sex stycken olika läger av Sveriges Paralympiska Kommitté och Toyota Sverige runt om i Sverige för att få tjejer, killar, barn, unga och vuxna med en funktionsnedsättning att ta steget in i idrotten oavsett ambitionsnivå.

– Här har du ett smörgåsbord på idrotter som du kan testa, man ser verkligen hur det brinner i ögonen på folk. Det är en underbar stämning, säger  Christian Hedberg landslagsspelare i paraishockey.

– Man får träffa personer med samma problem och svårigheter och man får mycket mer hjälp än i vanliga fall. Det känns riktigt bra, säger Ian Korhonen som varit på flera läger.

– Det betyder allt för Alec, han kan vara med och känna sig lika bra som alla andra men också att träffa dem som är i eliten i deras sport, han blir så inspirerad av det, säger Phil Poulsen, förälder.

Nyhetsarkiv