augusti 1, 2018 - 10:53 f m

Stefan Jansson inför Rullstolsrugby-VM: “In och köra järnet”

Rullstolsrugby-VM går av stapeln söndagen den 5 augusti i Sidney, Australien. Sverige startar VM med en måstematch och skandinaviskt derby när Danmark står för motståndet.

Lägret inför VM blev inställt efter strul med hall och ett Frankrike som i sista stund fick ställ in. I stället är turneringen 2018 Canada Cup som spelades i slutet på juni, där Stefan Jansson tog plats i All Star-team, senaste samlingen innan VM.
– Jag tänker inte så mycket på att det inte blev någon samling. Nu är vi på VM och då går man in och kör järnet. Säger Stefan Jansson, spelare i svenska rullstolsrugbylandslaget.

Det är träning som gäller nere i Australien fram till VM-premiären mot Danmark på söndag.
Träning och att komma in i dygnsrytmen efter lång resväg och en tidsskillnad på åtta timmar. Matchen mot Danmark är något av en måstematch för Sverige i en grupp med både Australien, rankad etta i världen och Japan, rankade fyra. Senaste mötet länderna mellan var under Canada Cup i juni. Då Danmark gick vinnande ur den kampen.
– Vi behöver vara på tå lite mera. Och sedan gå in med inställningen att vi ska vinna matchen, vinna varje situation. Vi får shejpa upp oss lite helt enkelt. Säger Jansson, om vad Sverige behöver göra annorlunda detta möte.
Match varje dag, och en tunn trupp jämfört med många av de andra länderna, är inget Jansson anser borde väga in i slutändan.
– Det är bara att gasa tills man rasar, menar han.

Inför VM är Sverige rankade sexa i världen och målet under VM är att behålla rankningen och förhoppningsvis ta sig vidare till slutspel.
– Irland ska vi ta, Danmark vill vi verkligen vinna över också. Japan, även om dom ofta vinner med stora siffror, känns som att det hänger mycket på oss. Att vi kanske tröttnar och gör fel. Vi spelar väldigt bra och det känns som att det går, men vi har inte bevisat det riktigt. Jansson, om några av motståndarna under VM.

Hela spelschemat och livesändningar av matcherna hittar ni här.

 

 

 

Nyhetsarkiv