augusti 30, 2021 - 12:40 e m

Silver till Louise Etzner Jakobsson

Dressyrryttaren Louise Etzner Jakobsson och hästen Goldstrike BJ knep silvermedaljen under kürfinalen.
– Jag kan inte tro att det är sant!, sa en lycklig medaljör när det stod klart att det blev medalj.

Knappt en timme efter att Philip Jönsson tog Sveriges första medalj i Tokyo, ett guld i 10 meter luftgevär, stod det klart att Louise Etzner Jakobsson tagit hem ett silver i kürfinalen.

– Jag kan inte tro att det är sant!, utbrast svenskan när hon, mitt i en intervju, fick reda på att det blev silver.

Regerande bronsmedaljören från Rio de Janeiro kom till Tokyo med ny häst, sedan ett år tillbaka, och ett färskt benbrott för bara sex veckor sedan.

– Jag har inte kunnat rida på sex veckor och dessutom haft hästen i ett bara år. Han har gjort tre internationella tävlingar och är väldigt orutinerad, det är helt otroligt att vi tar medalj. Det trodde jag aldrig.

Ett fantastiskt teamwork och den mentala styrkan ligger bakom framgången menar hon.

– När jag bröt benet bestämde jag mig direkt, vi ska till Tokyo. Läkaren plockade av gipset två veckor tidigare och nu står vi här med en silvermedalj. Jag vet inte vad jag ska säga, det är otroligt.

Malmström sjua

Lena Malmström avslutade sin Paralympiska debut med en sjundeplats men var trots det överlycklig när hon kom till den mixade zonen.

– Det har varit fantastiskt, jag kommer ta med mig otroligt mycket härifrån. Men att Louise tar ett silver och att Philip tar ett guld idag är så underbart. Det är bra för svensk parasport, att få vara här och se vilka fantastiska atleter det finns. Wow, otroligt, säger Lena Malmström.

Nyhetsarkiv