september 5, 2021 - 6:28 f m

Silver till Anna Normann: ”Så fruktansvärt skönt”

Anna Normann fick ära attt avsluta spelen för den svenska truppen i Tokyo. Och som hon gjorde det. Efter en rafflande final tog Anna silver på 50 meter gevär. Sveriges åttonde medalj i Paralympics.

Under Paralympics sista dag, söndagen den 5 september, representerades Sverige utav Anna Normann i R6 liggande 50 meter. Och som hon levererade. I kvalet var hon säkerheten själv och slutade på en stabil femteplats och i hennes tredje final levererade hon som bäst när det gällde som mest.

– Man får ju inte svära men det här var så jävla skönt. Jag är så stolt över den här prestationen och medaljen, säger en trött men strålande glad silvermedaljör i mixade zonen.

Det var en final som visade upp skyttesporten från dess bästa sida. Till en början låg Anna i botten av finalfältet men en 10,9 och stort jubel senare tog hon sig upp som tvåa.

Därefter befäste hon pallplatsen och var till slut bara 0,5 poäng bakom segraren Veronika Vadovicova, Slovakien.

– Jag är så stolt över mitt silver och jag har gjort det så bra hela Paralympics, säger Normann.

Silvret i R6 fick avsluta Anna Normanns första Paralympics som hon själv är väldigt nöjd med.

– En åttondeplats, en femteplats, ett världsrekord och en silvermedalj. Det är svårt att vara missnöjd med det, ler hon innan hon skyndar vidare mot dopingkontroll.

Anna Normanns silvermedalj innebär också att det svenska målet på sju medaljer överträffades med en. Det blev till slut ett guld, fem silver och ett brons. Bästa sport blev cykel med fyra medaljer och bästa atlet var Anna Beck som vann två silvermedaljer – i cykelns tempolopp respektive linjelopp.

De tolv tävlingsdagarna på Paralympics i Tokyo är över. Om sex månader invigs vinter-Paralympics i Beijing och om tre år är det dags för nästa sommarspel – i Paris.

Nyhetsarkiv