september 3, 2021 - 4:05 f m

Silver till Anna Beck efter målfoto

Anna Beck körde ikapp tjugo sekunder och spurtade sedan hem silver i linjeloppet där målfoto krävdes för att avgöra vilken valör på medaljen det skulle bli för svenskan.

Vilken rysare det blev på Fuji Internaional Speedway, där tvåan, trean och fyran alla cyklade över mållinjen på samma tid — 1:13.11 och målfoto krävdes för att urskilja om Beck kom tvåa, trea eller fyra efter en tight spurt på upploppet. Till slut stod det klar att Beck var starkast av de tre och hade säkrat ett silver.

– Vad va det som hände? Jag fattar ingenting, sa en slutkörd men överlycklig Anna Beck i mixade zonen efter loppet.

– Jag hörde Lasse i huvudet säga “gå bak en meter, hämta fart och sen är det bara pang på”. Hade mållinjen kommit fem meter innan så hade jag inte hunnit men det räckte ju, skrattar Anna.

Damernas linjelopp avgjordes över 39,6 kilometer fördelat på tre varv på 13,2 kilometer vardera och med en temperatur strax under 20 grader och inför sista varvet låg Beck 20 sekunder bakom pallen.

– Jag var tvungen att släppa i den långa backen på andra varvet, jag var för trött.

Tvivlade du på att komma ikapp?
– Jo det gjorde jag absolut, men jag är här för att tävla och då ger man inte upp.

Och ge upp var det sista hon gjorde. Med fem minuter kvar var värmlänningen ikapp tätklungan och spurtade sedan ner Storbritanniens Greco och kinesiskan Wang på upploppet.

– När jag väl kom ikapp tänkte jag att “det här ska vara din hårdaste jävla fem-minutare du har gjort i ditt liv, du ska bara hålla hjul nu”. Och sen på spurten så orkade jag ju hålla hela vägen in. Men det måste ha varit så nära.

Anna var fyra på den första resultatlistan som visades på arenan. Men bara några minuter senare kom det slutgiltiga beskedet efter målfoto. Beck var millimeter framför sina konkurrenter och kunde därmed ta sitt andra silver i Tokyo.

Nyhetsarkiv