augusti 31, 2021 - 3:16 f m

Silver till Anna Beck i sitt första Paralympics: “Helt underbart”

Anna Beck tog silver i tempoloppet i sitt första Paralympics och säkrade därmed Sveriges tredje medalj.
– Jag delar denna medaljen med många. Med min tränare Lasse, familjen och alla där hemma, säger 41-åringen.

Anna cyklade den 16 kilometer långa banan på Fuji International Speedway på 26.18:03 minuter, knappt 23 sekunder bakom hemmaåkaren och guldmedaljören Keiko Sugiura. Bronset gick till Paige Greco från Australien.

– Det är stenhård konkurrens så den som har den bästa dagen vinner. Att jag fick ha den i dag känns otroligt. Sen var jag här för att ta guld, det kan jag inte sticka under stolen. Men jag gav allt som fanns, säger Anna Beck efter loppet.

Du har fem VM-medaljer sedan tidigare, hur känns det att ta en medalj på Paralympics?

–  Det är helt underbart. Jag har jobbat för det här så länge, säger Anna Beck med tårar i ögonen.

Det blev ett högklassigt lopp av svenskan som lyckades ha fokus genom hela banan.

– Det är en krävande banan med mycket svängar i hög fart där du måste behålla trycket. Du måste hela tiden fokusera på nästa sak. Men det är också en av mina styrkor att behålla fokuset igenom hela loppet.

Hur ska du fria?

– Det första jag ska göra är att ringa hem till Sverige.

Anna Beck tävlar igen på fredag, den 3 september, klockan 02.33 svensk tid – då är det linjelopp som gäller.

>> Guld och paralympiskt rekord till Philip Jönsson
>> Silver till Louise Etzner Jakobsson

Nyhetsarkiv