augusti 24, 2018 - 8:50 f m

Silver i mästerskapscomebacken: “Jätteglad”

Jeffrey Ige hade ett skadedrabbat 2017. Men nu är han tillbaka med besked. “Det ger en otrolig boost för självförtroendet att ta en medalj direkt”, säger silvermedaljören. 

Det har varit en tuff tid för den svenska silvermedaljören från London 2012. Efter Paralympics i Rio de Janeiro 2016 tvingades Jeffrey Ige till en operation som höll honom borta från kulstötningen under hela 2017. Men 2018 är han tillbaka starkare än någonsin. Under torsdagens EM-comeback visade han direkt att det är i världseliten han hör hemma.

– Jag är jätteglad över silvermedaljen, det var ett fantastiskt fint resultat efter att ha varit borta så länge. Rent prestationsmässigt var det inte min bästa tävling, det blev lite ryckigt och jag fick inte ut det jag hade i kroppen. Men under mästerskap är det placeringarna som räknas och jag är verkligen supernöjd, säger Ige.

14.59 meter i finalen räckte alltså hela vägen fram till silvermedaljen, knappa metern bakom vinnaren Maksym Koval från Ukraina.

– Det ger en otrolig boost för självförtroendet att ta en medalj direkt. Det sporrar verkligen inför VM nästa år som är mitt stora mål. Jag har slagit personliga rekord i många av mina styrkeövningar vilket visar att jag är starkare än någonsin.

Men innan det blir satsning mot 2019 blir det två veckors ledighet för silvermedaljören.

– Ja nu ska jag hem och ladda batterierna inför nästa år. Jag är väldigt sporrad inför VM där målet är att ta en kvotplats till Paralympics i Tokyo 2020.

Nyhetsarkiv