februari 2, 2021 - 9:36 f m

Siktet inställt på nya framgångar i världscupen

Det svenska paralandslaget i alpint dominerade världscuppremiären och tog totalt fyra pallplatser på fyra tävlingsdagar. Nu har teknik blivit fart och Schweiz blivit Österrike.

Världscuppremiären i Veysonnaz, Schweiz, blev en stor svensk succé. Ebba Årsjö vann totalt tre världscupsegrar och en europacupseger, dessutom tog Aaron Lindström en tredjeplats i slalom. 

Backen är riktigt utmanande med hastigheter på över 130 km/h.

Nu har världscupsäsongen fortsatt till nästa stopp, Saalbach i Österrike. Slalom och storslalom utbytt mot fartgrenarna, störtlopp och Super-G.

– Det är ganska tuffa förutsättningar och backen är riktigt utmanande med hastigheter på över 130 km/h. I Sverige har vi inte i närheten av liknande miljö att träna och tävla i så det blir nya erfarenheter, säger Henrik Bergqvist, förbundskapten. 

Det svenska laget består idag, tisdag, utav Aaron Lindström och Arvid Skoglund som båda gör världscuppremiär i störtlopp.

– Status på grabbarna är att dem är på tårna och har fått med sig bra träning från förra veckan, vi hoppas på topp 10-placeringar och såklart på bra erfarenheter inför framtiden, säger Bergqvist.

Ebba Årsjö kommer vila dagens tävling.

– Ebba har kört riktigt hårt senaste tiden med fantastiska resultat men kommer avstå störtloppen och samla energi för avslutande Super-G tävlingarna i helgen.

Vädret ställer till planeringen

Hur schemat ser ut förutom dagens störstlopp är mycket oklart då det milda vädret ställer till förutsättningarna. Just nu ser det ut att bli två Super-G tävlingar i slutet på veckan torsdag-lördag.  

Se liveresultat här

Svenska åkare

Ebba Årsjö, Vemdalens IF

Aaron Lindström, SK Vitesse

Arvid Skoglund, IF Hudik Alpin

Nyhetsarkiv