februari 26, 2022 - 7:00 f m

Sabina Johansson: “Är förberedd på att hoppa in”

Sabina Johansson har under det senaste året slagit sig in i curlinglandslaget. Nu stundar hennes första paralympiska spel.
– Paralympics är något jag har sett fram emot att få uppleva och nu är det snart verklighet, det känns helt fantastiskt kul, säger hon. 

Sabina Johansson började sin karriär inom rullstolscurling 2015 och har sedan 2018 varit med i utvecklingslandslaget och landslaget. Så sent som i oktober förra året blev det mästerskapsdebut när hon var med i laget som tog VM-silver i Kina. Inför spelen i Peking gör reserven allt för att vara så redo som det bara går om det skulle bli aktuellt med spel.

– Såklart vill jag spela, det är ju en självklarhet. Jag tränar och är förberedd på att hoppa in om det skulle behövas. I övrigt får jag stötta och hjälpa de som spelar att göra sitt bästa. Jag har två positioner som jag tränar för och förbereder mig för – ett och två.  

Sabina Johansson kom i kontakt med curlingen genom en inbjudan på ­messenger för sju år sedan. Inbjudan gällde ett prova på-tillfälle med curling. Sabina nappade och därefter har 49-åringen tagit sig från Lesjöfors och Karlstad Curling­klubb till Paralympics i Peking som curlinglandslagets senaste tillskott. Det är en resa som, enligt Sabina ­Johansson själv, gått nästan overkligt snabbt. 

– Jag tycker det känns som jag började med curling ganska nyligen, ändå har jag fått möjlighet­ att vara med på ett världsmästerskap och nu även få åka iväg på  ett Paralympics. 

– Jag tycker det har gått fort faktiskt men det är väldigt spännande och kul. Paralympics är något man har sett fram emot att få uppleva och nu är det verklighet, det känns helt fantastiskt kul.

>>Läs mer om den svenska truppen till Paralympics i Peking<<

Nyhetsarkiv