mars 5, 2022 - 4:44 e m

Så tävlar svenskarna — Söndag 6 mars

Det är tidig morgon som gäller för svensk del under spelens andra dag där Super-G och curling väntar.

Curling, Kina — Sverige, kl. 02:35, SVT play

Andra matchen i gruppspelet för lag Pettersson-Dahl blir ett riktigt toppmöte, och finalrepris från VM i höstas. Då förlorade Sverige på sista stenen i finalen mot Kina. Nu är man tillbaka där allt utspelade sig för några månader sedan i National Aquatics Centre. Kan Sverige riva den kinesiska muren och slå de regerande paralympiska- och världsmästarna?

Alpint, Super-G, kl. 03:00 — 07.00, SVT play

Ebba Årsjö, klass LW4 (startgrupp 2).
Aaron Lindström, klass LW6-8.2 (startgrupp 5).
Arvid Skolglund, klass LW6-8.2 (startgrupp 5).

I Yanqing går Ebba Årsjö, Aaron Lindström och Arvid Skoglund in på andra tävlingsdagen. Kan Ebba Årsjö följa upp lördagen brons från störtloppet och håller Aaron Lindströms fartfrom från säsongen i sig?

Markus Salcher, Österrike, är rankad etta i herrarnas Super-G framför frankrikes störtloppets vinnare Arthur Bouchet och Kinas Jingyi Liang.
Aaron Lindström är rankad 13:e i Super—G och har en färsk fjärdeplats från VM i Lillehammer tidigare i år där han kom ytterst nära medalj. Silvermedaljören från VM, ryssen Aleksei Bugaev kommer inte finnas på start efter IPC beslut att utesluta Ryssland och Belarus från spelen.
Arvid Skoglund hittar vi som 47a i rankingen, och Paralympics-debutanten har lagt stor del av träningen på just fart i år.

Ebba Årsjö är uppe och utmanar i toppen så länge hon orkar hålla sig i banan och får satt ett bra åk. 21-åringens stora konkurrent Varvara Voronchikhina från Ryssland som har presterat starkt i fartgrenarna under världscupen och VM kommer inte finnas på start. Nu blir Mollie Jespen från Kanada och Marie Bouchet, Frankrike, ihop med hemmahoppet Zhang Mengqui favoriter inför Super-G. Men efter lördagens historiska brons i störtloppet har Ebba bevisat att hon definitivt är att räkna med även i fartgrenarna och 21-åringen är absolut med och slåss om ytterligare en paralympisk medalj.

>> Alla svenska höjdpunkter under Paralympics <<

>> Så sänder SVT <<

Nyhetsarkiv