mars 8, 2022 - 8:30 e m

Så tävlar svenskarna — onsdag 9 mars

Paralympics har nått halvvägs, Sverige har tre medaljer och efter en tävlingsdag utan medaljevent är nu chans till nya medaljer kommen.

Längd, sprint, kl: 04.11 och 05.00,  SVT play

Kval, Zebastian Modin, kl. 04:11
Semi och Final (alla klasser) från kl. 05:00

Zebastian Modin har tagit medalj från sprinten i alla sina tre tidigare paralympiska spel. I Vancouver 2010 tog Modin brons, silver i Sotji och även silver för fyra år sedan i PyeongChang. Kan det bli ny medalj i Zhangjiakou?

I Vancouver och PyeongChang kördes sprinten i klassisk stil, i Sotji var det fri, och efter bronset på 20 km har Modin, ihop med guide Emil Jönsson Haag, bevisat att de är att räkna med.
Från VM i januari finns varken guld- eller bronsmedaljörerna från Ryssland med, däremot är silvermedaljören Jake Adicoff, USA, med i Kina. Amerikanen som även han, precis som Zebben, redan kört hem medalj på 20 km — silver. Den stora förhandsfavoriten till guld är Kanadas gigant Brian McKeever som aldrig missar podiet.

Curling, kl 02.35 och 07.35,  SVT play

Det tuffa programmet fortsätter för Lag Pettersson-Dahl som hittills bara tappat en match av sex. Femte dagen inleds tidigt med Norden-derby och spelar sedan kort där efter mot Slovakien.

Norge – Sverige, kl. 02:35.
Sverige – Slovakien, kl. 07:35.

Nyhetsarkiv