mars 6, 2022 - 7:00 e m

Så tävlar svenskarna — Måndag 7 mars

Zebastian Modin går in i längdtävlingarna och för Lag Pettersson-Dahl väntar två matcher. Med en sen ändring i tävlingsschemat där superkombinationen tidigarelagts blir det en fullspäckad svenskdag i Kina.

Alpint, superkombination, kl. 02.30 och 06.45, SVT play

Vädrets makter har gjort sitt första intryck på spelen och höga temperaturer och risk för snösmältning har tidigarelagt superkombinationen. Därför blir det tredje raka tävlingsdagen Arvid Skoglund, Ebba Årsjö och Aaron Lindström.

Super-G-delen körs med start 02.30, svensk tid, och slalomdelen beräknas starta 06.45.

Ebba Årsjö, startgrupp 2.
Aaron Lindström, startgrupp 5.
Arvid Skoglund, startgrupp 5.

Längdskidor, 20 kilometer klassisk stil, herrar synnedsättning/stående, kl. 03:00, SVT play

Zebastian Modin är rankad fjärde bäst i världen i herrarnas klass för åkare med synnedsättning. Etta är Rysslands Stanislav Chokhlaev framför landsmannen Oleg Ponnomarev och Kanadas Brian McKeever. Med ryssarna borta från spelen landar mångas ögon på Kanadas McKeever när han står för uppgiften att försvara titeln från PyeongChang och jakten på karriärens 18:e(!) paralympiska medalj. Faktum är att han bara missat podiet en gång i karriären, och det var i lagtävling.

För Modin slutade fyra i PyeongChang, då var det fristil på 20 km, i år är det klassiskt som gäller. Där har “Zebben” bland annat ett VM-silver från 2019.

Curling, 07:25 och 12:35, SVT play

Efter två segrar på två matcher där lag Pettersson-Dahl visat sig starka väntar Lettland och Kanada.
Mötet mot Kanada blir, precis som matchen mot Kina, en väntad toppstrid. Curlingnationen Kanada vann i Sotji 2014 och tog brons i PyeongChang 2018 och har hittills spelat hem XX vinster på XZX matcher.  

Kl. 07:25 Sverige – Lettland.
Kl. 12:35 Sverige – Kanada

Läs mer: Alla svenska höjdpunkter under Paralympics

Nyhetsarkiv