mars 11, 2022 - 7:30 e m

Så tävlar svenskarna — lördag 12 mars

Vi är framme vid spelens näst sista dag.
Det är nu det ska avgöras i curlingen — kan Sverige ta sitt första Paralympiska guld, eller faller man mot Kina som senast i VM-finalen?
Kommer Zebastian Modin ta sin tredje medalj från Peking?
Och hur mår Ebba Årsjö efter fredagens krasch i storslalom, kan den regerande världsmästaren utmana om guldet i Yanqing?

Här nedan är alla tider som gäller för våra svenska medaljhopp och kandidater under Paralympics åttonde dag.

Alpint, slalom damer, kl: 01:30 och 04:45, SVT play

Ebba Årsjö kraschade illa i storslalomen när hon åkte för medalj i andra åket.
Efter låg hon kvar i backen och tog sig om knät men kunde efter en stund ta sig ner för backen på egen maskin. Nu återstår att se om regerande världsmästaren från Norrköping och Vemdalen kan köra slalom och hur mycket fredagens krasch påverkat åkningen.

Årsjö är både regerande världsmästare i teknikgrenen och rankad etta efter årets världscupssäsong.
Inför spelen i Peking beskrev hons sig själv som sitt störta hot i medaljkampen, men det är även åkare i backen ute efter samma sak som Ebba – vinst.
Som de andra disciplinerna hittills under Paralympics är hemmaåkaren Mengqui Zhang en av de stora konkurrenterna för medaljerna tillsammans med frankrikes Marie Bochet och tysklands Anna Maria Reider.

ÅK 1, kl: 01:30, SVT play.
ÅK 2, kl: 04.45
, SVT play.


Längd, 12.5 kilometer, kl: 03.00, SVT play.

Zebastain Modin som tagit två brons hittills, sprint och 10 kilometer, under Paralympics kör sin sista distans under lördagsmorgonen – 12.5 kilometer fri stil.

Om det ska det bli en tredje medalj från spelen i Peking för Modin som med sitt brons blev Sveriges främsta vinterparalympier återstår att se.
Tillsammans med sin guide startar Modin i första startgruppen klockan 03.00.


Curling, final, kl: 07:30, SVT play.

Sverige har för första gången någonsin sedan rullstolscurling kom med på programmet i Paralympics till Turin 2006 tagit sig hela vägen till final.
Här väntar Kina i vad som blir en repris från VM-finalen i höstas. Då gick Kina segrande ur, men när lagen möttes under gruppspelet nu under spelen i Peking var det lag Pettersson-Dahl som vann med 5-1.

Finalen startar kl: 07.30 och sänds på SVT play.


Nyhetsarkiv