november 11, 2021 - 10:00 f m

UNIQLO presenterar de officiella kläderna till de svenska trupperna i Paralympics och OS i Peking 2022

Den globala klädkedjan och Sveriges Paralympiska Kommittés klädpartner UNIQLO presenterar idag de officiella kläderna som ska bäras av Sverige vid de kommande paralympiska vinterspelen i Peking 2022. 

Med utgångspunkt i de gemensamma värderingarna av sitt partnerskap med de svenska paralympiska och olympiska kommittéerna  kvalitet, innovation och hållbarhet  har UNIQLO och dess partners tillsammans skapat nästa generation av LifeWear för att möjliggöra bästa möjliga prestation i Peking och framöver.

Tadashi Yanai, styrelseordförande, verkställande direktör och koncernchef för Fast Retailing, säger om dagens tillkännagivande

– Jag var djupt imponerad av prestationerna av de svenska idrottarna som bar UNIQLO i Tokyo i somras, och jag är glad att vi kan stödja svenska idrottare genom att leverera LifeWear vid spelen i Peking 2022. UNIQLO utvecklade kollektionen genom att lära sig mycket om och inspireras av svensk kultur, vilken värdesätter vacker och enkel design och en modern livsstil, samt skickligheten vintersportlandets idrottare besitter. Vi kommer fortsätta att samarbeta med Sveriges idrottare i strävan att bidra till sociala framsteg genom sport och kläder. 

Åsa Llinares Norlin, ordförande för Sverige Paralympiska Kommitté, säger: 

– UNIQLO:s fantastiska engagemang och stöd hjälpte våra idrottare att prestera på topp i somras. Jag tror att våra vinteridrottare blev otroligt inspirerade och ser fram emot att fortsätta äventyret tillsammans med UNIQLO. Tillsammans kommer vi att visa styrkan i att skapa förändring genom idrotten.

Starkt samarbete nyckeln till framgång

Den nya kollektionen bygger på den senaste framgången av UNIQLO:s samarbete med Sveriges paralympiska och olympiska kommittéer i Tokyo. För Peking kommer UNIQLO återigen att tillhandahålla sina LifeWear-produkter till svenska idrottare och tränare att bära vid ceremonier, träning, tävling, PR-sammanhang och under fritid och resor. Som en del av hela kollektionen kommer UNIQLO även att tillhandahålla tävlingskläder för puckelpist, freeski, snowboard och curling. 

Svenska idrottare och tränare samarbetade med UNIQLO genom hela designprocessen. Deras insikter i elitprestanda gjorde det möjligt för UNIQLO att ta fram design och innovationer som kommer hjälpa Sverige att uppnå idrottshistoria i vinter på världens största scen. Alla produkter har testats av idrottare, och vid UNIQLO:s vädersimuleringslaboratorium vid dess globala huvudkontor i Tokyo.

Såhär ser delar av kollektionen ut

Kvalité

UNIQLO studerade Pekings vinterklimat och genomförde en serie med tester i extremt kalla regioner för att utveckla ett lagersystem för ytter-, mellan- och basartiklar. Varje produkt är lätt att sätta på eller ta av sig för att reglera kroppstemperaturen för komfort och prestanda under växlande väder- och träningsförhållanden. UNIQLO samarbetade också med rullstolsidrottare för att skapa en hybridjacka och skalbyxor som uppfyller deras behov; snittet på jackan eliminerar bulk runt magen när du sitter. En innovativ midjedesign på byxorna gör dem lätta att ta på eller av. 

Innovation

UNIQLO inkorporerade idrottares insikter i funktionstestning och utvecklade nya tyger för att säkerställa komfort i alla miljöer. Ny teknik i Hybrid Jacket håller värmen i extrem kyla. Dunfickor och ett meshmaterial i dubbla lager med en tredimensionell grovstickning förbättrar andningsförmågan vid ansträngning. Tröjor och jackor för träning och resa innehåller ventiler i armhålorna, ryggen och på andra ställen för att främja avkylning vid ansträngning. Ett nytt material som används för det innersta lagret i både överdelar och tights innehåller borstat foder för värme, torrhet och komfort.

Hållbarhet

Inspirerade av sitt partnerskap med Sveriges olympiska och paralympiska kommittéer har UNIQLO fokuserat på hållbarhet i kollektionen, med prioritering på miljövänliga material och produktionsmetoder. Vissa produkter innehåller polyester tillverkade av återvunna plastflaskor. Light Down Jacket använder 100 procent återvunnet dun och fjädrar. Andra produkter innehåller nylon från garn som kasserats under tillverkningsprocessen. UNIQLO använde även färgämnen framtagna av naturliga växter och fluorfria vattenavvisande medel. 

Den paralympiska och olympiska vinterkollektionen

Förutom de officiella kläderna som de svenska trupperna kommer använda vid Paralympics och OS i Peking 2022, lanserar UNIQLO även The Winter Olympic and Paralympic Collection i december, tillgänglig för konsumenter. Kollektionen består av ett urval av plagg som lämpar sig för sport och även innerwear-produkter, alla producerade med samma avancerade teknologi, kvalitet och design som används för att skapa de officiella kläderna som bärs av Sveriges idrottare som tävlar i Peking. 

Kollektionens färgpalett sträcker sig från svart och vitt till ljusgrått och marinblått, inspirerat av minimalistisk skandinavisk stil. Nyckelprodukter som skidjackan och skidbyxorna är perfekta för personer som vill hålla sig aktiva i det skandinaviska vinterklimatet. 

Kollektionen består även av avancerade innerwear-plagg, UNIQLO:s varmaste innerwear hittills, med en extra snabbtorkande funktion som gör de perfekta för vintersport. De nya innerwear-produkterna representerar nästa generations LifeWear och inkluderar både en ullblandad överdel och en Ultra Stretch Dry överdel – båda har varit mycket populära bland Sveriges idrottare. The Winter Olympic and Paralympic Collection lanseras tisdagen den 16 december i UNIQLO:s butiker och online. 

Nyhetsarkiv