mars 13, 2022 - 9:55 f m

Så gick det för Sverige på Paralympics sista dag

De Paralympiska spelen i Peking 2022 har nått sitt slut.
I den mjuka snöns tuffa förhållanden blev det inga nya medaljer. Spelen i Peking avslutades i Yanqing National Alpine Skiing Centre och slutade med en uråkning och ett personbästa.

Alpint, slalom herrar:

I sitt sista framträdande från sitt första Paralympiska spel gick Arvid Skoglund i mål efter två säkra åk på tiden 1.46.07, och körde därmed upp sig från 22a plats till 15e. Ett personbästa från ett Paralympiskt spel för 18-åringen som har en 26:e plats i störtlopp, urkörning i Super-G, 19:e plats i kombination och urkörning i storslalomen.

Aaron Lindström låg 12a efter första åket, sex sekunder bakom ledande Arthur Bauchet, och gick hårt i andra. Det började bra för Lindström som drygade ut sin ledning och såg ut att klättra i placeringarna , men 21-åringen från Skövde kanske gick ut för hårt, det slutade nämligen i en urkörning istället för målgång.

Svensken var däremot inte ensamn om att köra ur i den varma och mjuka snön. Från första åket var det nio åkare som inte tog sig i mål och i andra försvann hela 11 till från slalomen.

Vann gjorde Frankrikes Arthur Bauchet framför Kinas Liang Jingyi och Nya Zeelands Adam Hall.

Nyhetsarkiv