mars 7, 2022 - 6:26 e m

Så gick det för Sverige i Peking dag 3

Ebba Årsjö bröt en 28 års lång väntan när hon på måndagen vann den alpina kombinationen. Men det var inte dagens första medalj. Bara timmen tidigare visade sig Zebastian Modin stark i spåret tillsammans med guide Emil Jönsson Haag och säkrade Sveriges då andra medalj.
Det och mycket mer hände när hela Svenska truppen var igång under Paralympics tredje dag.

Zebastian Modin – brons 20 km klassiskt

Tidig måndagsmorgon svensk tid kom spelens tredje medalj när den unga “veteranen” Zebastian Modin tog brons .
I sitt fjärde paralympics ökade Modin, denna gång ihop med guide Emil Jönsson-Haag, på sin samling mästerskapsmedaljer. Med dagens brons från 20 kilometer klassisk stil har 27-åringen nu sex paralympiska medaljer.

Läs mer: Brons till Zebastian Modin

Alpint guld i Superkombination

Ebba Årsjö är paralympisk mästare i alpin kombination. Sveriges första alpina guld i ett vinterspel på 28 år.
Årsjö låg tvåa efter första åket i den alpina kombinationen efter ett starkt Super-G-åk var hon, 2.25 sekunder bakom till Kinas Mengqiu Zhang. Med slalom i andra åket var guldchansen stor för paralympics-debutanten.

Ebba som var tvungen att göra allt för att sätta press på hemmaåkaren när hon gick i mål med en ledning på -9.82 sekunder. Zhang kunde inte mäta sig med Ebba Årsjö från Norrköping och Vemdalen.

Guldet av Ebba Årsjö är Sveriges första från spelen i Kina och hennes andra medalj. Silver blev det för till Mengqiu Zhang, Kina, och brons till Kanadas Alana Ramsey.

Med ett guld och två brons har Sverige nu överstigit det uppsatta målet på två medaljer när mer än halva spelen återstår.

Läs mer här: Guld för Ebba Årsjö i alpin kombination

Lindström åttonde bästa slalomtid

Aaron Lindström som låg tia efter Super-G körde upp sig till sjunde plats efter ett slalom åk som hade startfältets åttonde bästa tid.
För Arvid Skoglund slutade kombinationen bland ett topp 20. Först tog Skoglund revansch från urkörningen under gårdagens Super-G-tävling. Sedan körde 18-åringen upp sig från 23:e till 19:e plats med sitt slalom-åk.

Curling: Sverige studsade tillbaka till vinnarspåret

Efter två inledande segrar i den paralympiska curlingturneringen åkte Lag Viljo Petersson-Dahl på sin första förlust när Lettland vann med 9–7.
Ett tag såg det däremot ut att bli betydligt större förlust än så.
Sverige fick en tung start på dagen när Lettland tog vara på svenska missar samtidigt som de satte sina stenar. Redan efter två omgångar låg man under med 4-0.
Det var först i näst sista omgången som ett pressat Sverige kom tillbaka in i matchen ordentligt efter en lång stunds kämpande. I underläge 8-4 lyckades lag Pettersson-Dahl ta tre poäng efter miss av Lettlands sista sten.
Pressen låg nu på Sverige att ta minst en poäng i åttonde omgången för att tvinga fram lika och skiljeomgång. Men trots en bra upphämtning av Viljo Pettersson-Dahls gäng så räckte det inte hela vägen och Lettland vann med 9-7.

Sverige — Kanada:

Nu gällde det att snabbt ladda om för Sverige som under kvällen ställdes mot stornationen Kanada som inte förlorat på de fyra inledande matcherna.

Då var det ett helt annat Sverige som befann sig på isen jämfört med dagens första match. Lag Pettersson-Dahl var tillbaka till samma säkra spel som spelens två första matcher när man besegrade Kanada med 6-3.
— Vi pratade mellan matcherna om att bara försöka fokusera på nästa sten och ta ansvar för vår egen uppgift och insats. Mot Kanada gjorde vi verkligen det, jag är jättestolt över gänget, sa Viljo Petersson-Dahl till SVT.

Nyhetsarkiv