mars 12, 2022 - 4:54 e m

Så gick det för Sverige i Paralympics dag 8

Det blev en trippel för Sverige under Paralympics näst sista dag. En dag där en medalj redan var säkrad och ytterligare två fanns att hämta hem. Då kom medalj nummer fem, sex och sju inom loppet av några timmar.

Brons Zebastian bleb Zilver-Zebben efter 12.5 km klassisk stil

Efter bron i 2 milen och på sprinten steg Zebastian Modin upp en valör i spelets sista start, Tillsammans med guide Emil Jönsson Haag körde 27-åringen hem ett silver efter en stark uppåkning från femteplats till andra.
Duon Modin/Jönsson Haag gick i mål på 33.59,1 och bjöd på viss dramatik under loppet. I inledningen låg man femma, tog sig upp till fjärdeplats och när nio kilometer var körda hade svenskarna kört ikapp topp trion och in på silverposition. Väl i mål var Modin nio sekunder snabbare än bronsmedaljören Dmytro Suiarko från Ukraina.

Silvret är karriärens åttonde paralympiska medalj för Zebastian Modin som ökar på sin skörd som Sveriges främsta vinterparalympier genom alla tider.

Läs mer: Silver till Zebastian Modin

Smärtsamt slalomguld för Ebba Årsjö

Det var inte ens säkert att Ebba Årsjö skulle starta i slalomen efter kraschen i fredagens storslalom som tog illa i knät.
Men Årsjö lät inte en skadad menisk och blåslaget knä stoppa henne från att köra hem ett bragdartat guld

Efter första åket var Ebba Årsjö i klar ledning med ett avstånd på 2.78 sekunder ner till tvåan, Zhang Mengqiu från Kina. Årsjö utökade ytterligare i andra och vann tillslut med hela 5.64 sekunder över flerfaldiga medaljören och hemmaåkaren Zhang.

Guldet är Årsjös tredje medalj, och andra guld från hennes första paralympiska spel.

Läs mer: Guld till Ebba Årsjö trots stora smärtor

Historiskt curlingsilver

Lag Pettersson-Dahl levde upp till förväntningarna om att vara ett av de svenska medaljhoppen. Laget tog sig hela vägen till en historisk final, Svergies första sedan curlingens intåg i Paralympics 2006.
Väl där ställdes man mot Kina, regerande världs- och paralympicsmästare. Efter en jämn första del av matchen hade lag Pettersson-Dahl ledningen med 2-1. Men efter en femte omgång där Kina tog fyra poäng kom Sverige aldrig riktigt tillbaka i matchen och fick se sig slagna i ytterligare en final av Kina.

Läs mer: Historiskt silver till lag Pettersson-Dahl

Nyhetsarkiv