mars 9, 2022 - 3:30 e m

Så gick det för Sverige i Paralympics dag 5

Ny dag, ny medalj!
Paralympics i Peking har nått halvvägs och Sverige har genom Zebastian Modin och Emil Jönsson Haag utökat sin medaljskörd.

Samtidigt har lag Pettersson-Dahl satt sig i en bra position för att ta sig vidare till semifinal med två matcher kvar i grundomgången.

Curling

Lag Viljo Petersson-Dahl vann först nattens möte mot norska lag Ole Fredrik Syversen. En match som skulle kräva extraomgång för att skilja de Nordiska lagen åt innan Sverige vann med 8–6.
Vinsten mot grannlandet innebar att Sverige seglade upp i topp av tabellen.

Men i dagens andra match mot Slovakien fick det svenska laget se sig besegrade med 5–6, vilket blev den andra förlusten hittills under spelen för Sverige. Trots förlusten ligger man kvar i topp.

Läs mer: >> Sverige fortsatt i topp efter ny vinst — och förlust <<

Längd: Brons för Zebastian Modin

Zebastian Modin följde upp bronset från 20 kilometer i klassisk stil med brons i sprinten i fri stil. Karriärens sjunde medalj från ett Paralympics.

Från kvalet gick Modin vidare med fjärde snabbast tid, 3,36 sekunder efter ledande amerikanen Jake Adicoff. I semifinalen hade Zebastian Modin och guide Emil Jönsson Haag åter fjärde tid in till finalen.

Och där blev avgörandet en rysare. Frankrikes Anthony Chalencon och Modin gick ut samtidigt och redan vid första uppförsbacken hade fransmännen ryckt ifrån och det såg för ett tag ut att inte bli någon medalj för Sverige.
Men två ord från Emil Jönsson Haag “två sekunder” gav kraft och kompani Modin/Jönsson Haag slog till med en rejäl och bjöd upp till kamp om bronset som Modin, efter att ha åkt ikapp och gått om innan upploppet, vann.

Läs mer >> Brons till Zebastian Modin <<

Nyhetsarkiv