mars 6, 2022 - 2:30 e m

Så gick det för svenskarna i Peking dag 2

Dag två på paralympics och två idrotter på schemat för Sverige. I curlingen visade Lag Pettersson-Dahl prov på högklassigt spel medan de alpina gänget fick se sig slagna av minsta möjliga marginaler.

Curling

En på förhand toppmatch bjöd verkligen upp till förväntningarna om högklassig curling när Sverige slog regerande paralympiska- och världsmästarna Kina med 5-1. Revansch för lag Pettersson-Dahl efter finalförlusten i VM i höstas.

Läs mer: Sverige slog världsmästarna

Alpint

Nio hundradelar, så nära var Ebba Årsjö en andra medalj i Paralympics.
Kinesiskan Mengqiu Zhang vann, Silvret tog fransyskan Marie Bochet och bronset gick till kanadensiskan Alana Ramsay.
— Det var ett riktigt bra åk. Det var flera andra tjejer här som gjorde riktigt bra åk och jag var supernöjd när jag kom i mål och det tar jag med mig, sa Årsjö till SVT sport efter tävlingen.

Läs mer: Årsjö strax utanför pallen

Även Aaron Lindström la ner ett fint åk utan några större misstag, men de ledande tiderna var snäppet bättre och 21-åringen från Skövde körde in på en nionde plats. Med en hundradel petades sedan Lindström ner till tiondeplatsen av Finlands Santeri Kiiveri.
Aaron Lindström var enda 100 procentiga åkaren som placerade sig topp tio.

Arvid Skoglund var tredje sista åkare ut av 39 totalt i herrarnas stående klass och fick problem i samma högerkurva som så många andra under dagen. Skoglund la sig på en innerskida var därmed borta från Super-G. Totalt var det nio åkare som körde ut i den stående klassen.

Vann gjorde Kinas Liang Jingyi över Markus Salcher från Österrike och Alexis Guimond från Schweiz.

Nyhetsarkiv