mars 9, 2018 - 5:35 f m

Fanbäraren om hedrande uppdraget: “Rakt i hjärtat”

Ronny Person är flerfaldig paralympisk medaljör i alpint. I PyeongChang leder han den svenska truppen under invigningen, som curlingspelare. “Det betyder otroligt mycket”. 

Det blev Ronny Persson som fick det så ärofyllda uppdraget att leda den svenska truppen in i Paralympics 2018 som fanbärare. Om mindre än 24 timmar bär han fanan in på PyeongChang Olympic Stadium under fredagen.

– Det känns lite nervöst då jag inte riktigt vet vad det innebär men att bära fanan för mig är rakt in i hjärtat och att få leda den svenska truppen in på 2018 års Paralympiska spel är – wow.

Den före detta flerfaldige Paralympiska medaljören i alpint har inte haft någon lätt resa till PyeongChang. Strax innan de Paralympiska spelen i PyeongChang drabbades han av blodförgiftning och höll på att mista livet. Den alpina karriären fick ett abrupt och olyckligt slut.

– Jag har jobbat väldigt många år för att komma hit igen, det har varit en tuff tid.

Men sedan 2013 när han övertalades att följa med på en rullstolscurlingträning har han åter hittat tillbaka till den absoluta eliten. Och nu, tolv år efter slutet på den alpina karriären, leder han Sveriges trupp in i Paralympics 2018.

Nyhetsarkiv