Helene Ripa, kanot.

maj 12, 2021 - 8:15 f m

Ripa redo att ta biljetten till Paralympics

Efter två års väntan är det dags för kvaltävling till Paralympics för Helene Ripa.
– Jag har nog aldrig varit bättre förberedd än nu, säger hon inför tävlingen.

2019 tvingades Helene Ripa till en nackoperation då hon fått ett svårt diskbråck i nacken. Karriären var i fara men operationen gick väl och nu efter två år med både upp- och nedgångar är hon tillbaka – starkare än någonsin.

– Jag vet att jag har gjort mitt yttersta och äntligen är det dags.
Trots, eller kanske tack vare, att jag var sjuk inför avresan är min kropp ordentligt återhämtad. Dessutom känns min paddelteknik bättre än någonsin, formen och humöret likaså. Jag har nog aldrig varit bättre förberedd än nu.I helgens världscuptävling i Ungern avgörs det vilka som tar de sista platserna till Paralympics i Tokyo om drygt tre månader.

– Min förhoppningar på tävlingen är att få ut det jag har i kroppen. Att få min belöning för alla månader av tuff träning, tunga motgångar och ändrade planer.

Vad har du för målsättning med tävlingen?

– Det är klart att jag har höga målsättningar, det är därför jag tävlar. Jag ska göra allt för att känna mig nöjd när jag korsar mållinjen. Och förhoppningsvis så räcker det till att ta den kvotplats till Tokyo som jag har haft i siktet sedan nackoperationen 2019, säger Ripa.

Kval och semifinal körs under torsdagen medan finalen avgörs under lördagen.

>> Följ tävlingarna här

Nyhetsarkiv