Helene Ripa, kanot.

augusti 21, 2019 - 5:37 e m

Ripa klar för semifinal: “Det finns mer att ge”

Efter att ha slutat fyra i sitt försöksheat tog sig Ripa enkelt vidare till torsdagens semifinal i kanot-VM i Ungern. 

Helene Ripa har haft ett mardrömsår bakom sig och så sent som i mars stelopererade hon nacken efter att ha drabbats av flera diskbråck i nacken. Då var det inte många som trodde, inklusive Helene själv, att hon skulle vara redo för att tävla under VM. Men under dagens försök på KL3 200 meter var hon tillbaka och säkrade en semifinalplats med god marginal. Inget som Ripa själv var särskilt nöjd med.

 

– Ganska seg start sådär och inte alls som jag skulle vilja. Ganska trög men jag tyckte att jag höll farten i hela loppet. Jag skulle såklart vilja ha mer speed men det är inget som jag kan kräva av mig själv, säger hon efter loppet.

Se intervju med Ripa efter målgång:

Hon tar sig vidare till semifinal med tolfte bästa tid, varav de tre första är direktkvalificerade till final. Vilket innebär att Helenes tid 51.62 är den nionde snabbaste till semifinalerna imorgon. De tre bästa i varje semifinal går till final så chansen finns fortfarande.

– Jag brukar bli bättre ju fler race jag får köra så jag hoppas att det fortfarande gäller, säger Helene och skrattar.

Tror du det räcker till final? 
– Jag tänker ju inte ge upp den tanken i alla fall utan jag tänker kriga för det.

Semifinalen startar klockan 11.10 på torsdag och du kan se den live här: www.szeged2019.com

Nyhetsarkiv