mars 10, 2018 - 10:31 e m

Repris från Sotji – “Det är världens bästa lag”

Det blev en riktig käftsmäll för de svenska parahockeygrabbarna i premiärmatchen mot Kanada. Matchen slutade hela 17-0, exakt samma siffror som för fyra år sedan. 

Det dröjde 1.52 minuter in i första perioden, sen var målfesten för Kanada igång under lördagskvällen i Gangneung Hockey Centre. Efter första perioden var siffrorna hela 7-0 och det såg ut att gå mot en historisk storförlust för det svenska paraishockeylandslaget.

– Vi visste om detta. Matchbilden är vad vi visste att den skulle vara. Det är tungt att förlora med ett uddamål men det här, det är bara att glömma, säger lagkaptenen Peter Ojala. 

Flera tongivande spelare saknades under matchen. Bland annat forwardsduon Robin Meng och Per Kasperi. Hur pass illa det är med dessa två nyckelspelare är oklart men det mesta pekar på att de kommer spela måndagens match mot Italien. Ett Italien som förlorade på straffar i första omgången mot Norge.

– Italien har ju sett matchen här ikväll. De vet att de kan få samma slutsiffrorna som vi. 17-0 betyder ingenting. Nu fokuserar vi på nästa match och siktar in oss på 3 poäng mot ett Italien som bara tog en poäng i premiären. 

Kanada – Sverige 17 – 0 (7 – 0 , 5 – 0 , 5 – 0)

Se bilder från matchen här:

Paralympics 2018 Para Ice Hockey

Nyhetsarkiv