Bågskytten Zandra Reppe slutade sjua i VM och säkrade en kvotplats till Paralympics i Tokyo 2020.

juni 7, 2019 - 11:11 f m

Reppe säkrade kvotplats till Tokyo: ”Fantastiskt bra känsla”

Bågskytten Zandra Reppe firade nationaldagen genom att skjuta sig till en sjundeplats i VM och säkra en svensk kvotplats till Paralympics i Tokyo.
– Det blev dubbelt firande, säger hon.

Zandra Reppe tog sig enkelt vidare från den första rundan av damernas individuella tävling i Para-VM i s-Hertogenbosch, Nederländerna, på tisdagen.

I den andra rundan på torsdagen fick hon tuffast möjliga start. Efter den första serien mot Hui Li, Kina, låg hon fyra poäng efter.
– Det är tufft. Det är jäkligt tufft. Då är man borta i stort sett. När jag gick fram till Zandra med pilarna sa jag till henne: Det här går inte. Nu tränar vi resten av dagen. ”Ja tack, det tycker jag låter bra”, sa hon och sedan tränade vi, berättar förbundskaptenen Kaarina Saviluoto.

Det skulle visa sig vara ett framgångskoncept. Reppe vände och vann med 132 poäng mot 131.
– Jag hade en fantastiskt bra känsla. Jag hade en perfekt dag på banan och så gick det hem, det var jättekul, säger Zandra Reppe och fortsätter:
– Det kanske inte var så höga poäng i första matchen men en vinst är en vinst. Sen var det bara att ladda om och göra rätt.

Reppe tog sig sedan vidare till kvartsfinal genom att besegra Jodie Grinham, Storbritannien, i den tredje rundan. Resultat 143 – 140.

Kvartsfinalen blev en riktigt rysare. I fyra omgångar följde hon och Eleonora Sarti, Italien, varandra åt poängmässigt. Men den femte och sista vann Sarti med en poäng, 139-140.
– Matchen var jämn hela vägen. Det var supernära även sista omgången. Det var en rolig match och jag satt mest och skrattade åt situationen, att vi sköt så lika, säger Zandra Reppe.

Resultatet innebar att hon slutade sjua i VM och tog en av kvotplatserna till Paralympics 2020.
– Nu är det bara att hoppas att man blir uttagen till Tokyo. Sverige har i alla fall en plats. Så vi får se om det blir jag eller någon annan skytt.
Hur har du firat resultatet?
– Ska jag vara helt ärlig så tog jag en dusch. Det var skönt att bara hoppa in i duschen och ta på sig civila kläder. Sedan firade vi även nationaldagen, så flaggan viftade vi mycket med. Det blev dubbelt firande.

Kaarina Saviluoto är nöjd med Zandra Reppes prestation.
– Jag har alltid sagt att hon ska ligga på 640 i grunden och i finalerna runt 143. Och hon sköt ju 143 i den tredje rundan så då kan man inte vara mer än glad. I den jämna kvartsfinalen sköt hon 139, så det är bara positivt. Alla mina förväntningar och förhoppningar gick faktiskt i uppfyllelse kan man säga.

World Para Archery s-Hertogenbosch 2019

Nyhetsarkiv