Rebecka Sternisa Bellander.

juni 19, 2020 - 9:26 f m

Rebecka Sternisa Bellander lägger racket på hyllan: “Kommer alltid att älska tennis”

Rebecka Sternisa Bellander – Sveriges främsta rullstolstennisspelare på damsidan – avslutar sin elitkarriär och satsning mot Paralympics i Tokyo.
– Jag är så oerhört tacksam för alla minnen den (tennisen) har gett mig, alla platser runt om i världen jag fått se och alla underbara människor jag fått lära känna! Tack, skriver 25-åringen.

I ett inlägg som publicerades på hennes Facebooksida på torsdagen skriver hon bland annat att: 

”Nu är det dags för ett nytt kapitel i mitt liv där tennis inte kommer att vara en lika stor del. För mig känns detta inte sorgligt på något sätt då det är mitt val! Mitt val att fokusera på något annat i livet. Jag kommer alltid att älska tennis och fortsätta spela det hela livet fast inte på professionell nivå.”

Hon utvecklar sina tankar i en artikel på Svenska tennisförbundets hemsida.

– Det är någonting jag gått och tänkt på nu i säkert ett år tillbaka. Det grundar sig i brist på motivation till tävling och suget att resa så pass mycket som man gör på den nivå jag har spelat på. Det senaste året har känts väldigt påtvingat vad gäller tävlandet. Tyvärr.

Rebecka blickar tillbaka på en framgångsrik idrottskarriär. Som 17-åring började hon med rullstolstennis och tog snabbt en plats i landslaget. Under åren som elitaktiv vann hon 13 internationella titlar och sex SM-guld. Hennes högsta placering på världsrankingen nådde hon för tre år sedan då hon var rankad 32 i singel och 29 i dubbel. På senare tid har hon även haft målsättningen att nå Paralympics i Tokyo 2020 (som skjutits upp ett år på grund av coronapandemin).

– Andra har sagt ”men ska du inte köra ett år till, du kan säkert ta en plats”. Men jag har inte känt så eftersom jag inte velat det innerst inne det senaste året med allt vad det innebär, säger hon till tennis.se.

För Rebecka väntar nu bröllop i september och att fortsätta sin yrkeskarriär som lågstadielärare.

Även fast hon avslutar elitkarriären hoppas hon kunna fortsätta inspirera och stötta nästa generations rullstolstennisspelare.

Facebookinlägget avslutar hon med:

”Jag kommer alltid att älska tennis och fortsätta spela det hela livet fast inte på professionell nivå. Tack alla som varit och är med mig på denna resa! Ni är guld! Sköt om er!”

Tennis💚 så mycket den här sporten har givit mig. Den har varit i princip hela mitt liv i 7 år!! Jag är så oerhört…

Publicerat av Rebecka Sternisa Bellander wheelchair tennis Torsdag 18 juni 2020

Nyhetsarkiv