juni 3, 2018 - 12:14 e m

Premiärrysare när Sverige kryssade: “Skönt att vara igång”

Sverige var i ledningen stora delar premiärmatchen mot Argentina. Trots det fick Fatmir Seremeti och hans mannar nöja sig med ett kryss. “Tyvärr är det lite många defensiva misstag”. 

Sverige – Argentina 8-8 (5-3)

Under söndagen var det premiär för Goalball-VM i Malmö. Sexton herrlag och tolv damlag gör upp om de ädla medaljerna. Det var de svenska herrarna som var först ut av de svenska lagen och de ställdes mot Argentina.

Sverige tog tidigt ledningen efter att lagkaptenen, Fatmir Seremeti, gjort mål på sitt allra första avslut efter bara några sekunder. Efter första halvlek var hemmalaget i ledning med 5-3 och matchen såg ut att vara i hamn. Då kom misstagen.  5-3 blev snabbt 5-5 och därefter följdes lagen åt tills slutresultatet 8-8.

– Tyvärr var vi för slarviga i defensiven idag. Det känns tungt att tappa poäng såhär i premiären men nu är den gjord i alla fall. Det gäller att glömma den här matchen så snabbt som möjligt och ta med oss det som var bra, säger Fatmir Seremti.

En rolig sak att ta med sig var att 18-åringen, Olof Ryberg, gjorde mästerskapsdebut i seniorsammanhang. En spelare med en enorm potential.

– Det var roligt att se Olof idag och vi vet att han bara kommer att bli bättre och bättre. Det är en väldigt bra spelare, säger Fatmir Seremti.

Olof själv var sådär nöjd med sin debut.

– Jag var lite övertaggad men det var otroligt häftigt att få göra debut här på hemmaplan. Nu är det bara att blicka framåt mot kommande matcher.

Läs mer: Så spelar Sverige sina matcher 

Nyhetsarkiv