juni 6, 2018 - 4:53 e m

Posse stängde igen butiken: “Vi gjorde det tillsammans”

Nils Posse startade som center för Sverige i måstematchen mot Algeriet. Då stängde Sverige igen fullständigt. “Det känns så jäkla tryggt”. 

Sverige – Algeriet 8-1 (3-1) 
Målen Sverige: Fatmir Seremeti 5, Magnus Rendahl 3

Sverige var nästintill piskade att vinna matchen mot Algeriet under onsdagseftermiddagen. Förbundskaptenen, Florim Seremeti, valde att sätta in Nils Posse som center. Något som visade sig vara ett genidrag.

– Det känns bara så jäkla tryggt när man får komma in och spela och veta att alla misstag som jag gör så räddar backarna mig. Helt underbart, säger Posse efter segern.

Vad tänkte du innan matchen när du visste att du skulle starta? 
– Jag kände mig helt kall. Hjärnan tänker bara “ta boll”. Det kändes väldigt bra, berättar Nils Posse.

Sverige var det bättre laget matchen igenom och kunde systematiskt jobba ner Algeriet som dessutom bjöd på väldigt många straffar.

Efter segern var det glada miner i laget och Fatmir Seremeti ropade, precis innan intervjun med Posse, “Nils Posse är bäst”. Posse svarar på det med ett leende:

– Det är helt underbart men jag kan inte ta åt mig hela äran. Vi är tre på plan som krigar fantastiskt bra hela matchen plus bänken och ledarstaben. Jag hade sagt att vi vinner, tillsammans.

Imorgon väntar Kina klockan 14:20 i en match som blir helt avgörande gällande vilka som går till kvartsfinal eller inte.

Nyhetsarkiv