december 20, 2017 - 2:14 e m

PODIUM – en milstolpe för svensk paralympisk idrott

Sveriges Paralympiska Kommitté lanserar PODIUM som ger skräddarsydda stöd för de senaste paralympiska medaljörerna som fortsätter satsa för att återupprepa bedriften i nästa spel. PODIUM är individuellt styrt och behovsprövat för varje aktiv.

– PODIUM känns som det största som hänt svensk paralympisk idrott. Det är starten på vad som kan bli en Paralympisk motsvarighet till Topp&Talang – och vi börjar med toppen, säger Ines Lopes, Sveriges Paralympiska Kommitté.

Paralympiska framgångar är lika mycket värda i alla idrotter. Hög konkurrenskraft i många grenar speglar idrottens mångfald och varierande dramaturgi.

Sveriges Paralympiska Kommitté startade PODIUM år 2017. Stödet finansieras av medel från Sveriges Paralympiska Kommittés huvudsponsor Toyota.

– Detta är en satsning som ska säkerställa och kvalitetssäkra att våra nuvarande Paralympiska medaljörer kan vara kvar på podiet i nästkommande spel, fortsätter Lopes.

Satsningen som möjliggörs av PODIUM grundar sig på utvecklingsplaner där en aktiv, dennes personliga tränare och förbundskapten arbetar fram utvecklingsplaner. Sveriges Paralympiska Kommittés roll är att kvalitetssäkra planer och stöd samt bidra med erfarenheter från andra idrotter och länder.

Satsningen och utvecklingsplanen utvärderas kontinuerligt så att den håller hög internationell kvalitet.

Här är samtliga atleter som ingår i PODIUM

Nyhetsarkiv