december 22, 2021 - 1:03 e m

Philip Jönsson vidare till finalomgången i Jerringpriset

Guldskotten i Tokyo fick Philip Jönsson nominerad till Radiosportens Jerringpris och efter första röstningsomgången är Jönsson vidare till topp 8.
 Det är väldigt stor verkligen. Det är något man inte ens kunnat drömma om sa Philip Jönsson när nomineringen kom ut.

Guldet i 10 meter stående luftgevär (SH2) var Sveriges första medalj i Tokyo och enda guld från spelen. Nu är det en stor anledning till Philip Jönssons chans att vinna Jerringpriset. Efter första omröstningen, där 13 idrottare bantats ner till åtta, står det nu klart att Philip Jönsson är med och utmanar om utmärkelsen. Och att slå sig in till topp åtta såg Philip som möjligt när nomineringen kom, om man bara lyckades få ut informationen till rätt personer.

— Får man ut budskapet ordentligt så kanske det går ganska bra, men det är ju svårt att säga. Man måste ju nå ut till alla bland de som ska rösta. Tillsammans är vi starka, sa Jönsson då

Budskapet och prestation har nått svenska folket som röstat på den Paralympiska mästaren.

Jerringpriset delas ut av Radiosporten, i minne av sportjournalisten Sven Jerring, och nu börjar en ny röstomgång där svenska folket är juryn och allt avgörs på Idrottsgalan den 17 januari. För den som vill rösta över telefon är numret för Philip Jönsson 099-906 05 (kostart 9.90 kronor per samtal), annars går det även att lägga sin röst på Radiosportens hemsida eller via en app i telefonen.

Utslagna med slutplacering är:

9) James Blomgren, bowling
10) Isabelle Haak, volleyboll
11) Anton Dahlberg/Fredrik Bergström, segling
12) Anna Nordqvist, golf
13) Martin Ponsiluoma, skidskytte

Nyhetsarkiv