februari 27, 2022 - 7:00 f m

Peter Narup: “Får vi till det blir vi svåra att möta”

Curlinglandslaget kommer från ett VM-silver i höstas och enligt förbundskapten Peter Narup kan Sverige bli “livsfarliga” om man får till spelet och når sin absoluta toppnivå. 
– Får vi till det är det väldigt många som har respekt för oss. Och med all rätt för då är vi riktigt bra, säger Peter Narup. 

I Pyeongchang 2018 tog Sverige en tionde­plats. Därefter har curlinglandslaget gjort en resa från B-VM till A-VM, till bronsmedalj vid VM 2020. Till Paralympics i Peking har man ett mer ­erfaret lag och inte minst ett färskt VM-silver i ­bagaget.  

– Truppvalet var egentligen ganska enkelt om man tittar tillbaka på att vi i slutet av oktober tog ett VM-silver i Peking. Med det som facit känns det som att det i sig är valideringen på att det här är ett klokt val, säger Peter Narup. 

Han sätter sitt lag som en kandidat till topplaceringarna. 

– Det finns drygt en handfull riktigt bra lag som kan vara med och tampas om medaljerna. Det absolut svåraste blir om vi inte får till det själva. Får vi till det är det väldigt många som har respekt för oss. Och med all rätt för då är vi riktigt bra. Vi behöver inte fundera så mycket över motståndarna, utan jobba mer med våra egna grejer. Får vi till det blir vi svåra att möta.  

Vad är målet? 

– Det finns inga tävlingar vi åker till med mindre mål än att ­vinna, så bra är vi. Sedan är det svårt att prata ­målsättningar utan att samtidigt klar­göra ödmjukheten inför uppgiften och in­för ­motståndarna, för det finns väldigt bra motstånd. Det gäller verkligen att vi hittar det riktigt, riktigt bra ­spelet och den riktigt goa känslan. Får vi till det ­kommer vi att bli livsfarliga, så med ­ödmjukhet men med siktet högt upp i ­resultatlistan – det är vad vi vill. 

>>Läs mer om den svenska truppen till Paralympics i Peking<<

Nyhetsarkiv