Gruppbild med Peter Forsberg.

mars 8, 2019 - 4:27 e m

Nöjd Foppa efter matchdebuten i paraishockey

Peter “Foppa” Forsberg, en av de bästa ishockeyspelarna genom tiderna, har gjort sin matchdebut i paraishockey. På torsdagen visade han och paraishockeylandslaget upp sporten.
– Det var kul att testa på, säger tidigare NHL-proffset.

Tidigare hade Peter ”Foppa” Forsberg tränat paraishockey i en och en halv timme. På torsdagen satt han återigen i en kälke tillsammans med nybörjare, dam- ungdom- och landslagsspelare inom paraishockeyn.

Runt hundra personer hade sökt sig till Bahcohallen i Enköping för att se uppvisningsmatchen som kom till genom en auktion till förmån för Musikhjälpen. Bakom initiativet stod Sveriges Paralympiska Kommitté och ATG Drömfond och företaget Permobil Group vann budgivningen.

Tre perioder om tio minuter vardera spelades. I den första blandades lagen upp och i de två andra ställdes Peter Forsberg och Permobil Group mot landslaget. Den perioderna slutade 2-0 till sistnämnda.

Video från dagen

 

Med tanke på den korta träningstiden i kälken var Peter Forsberg nöjd med sin insats.
– Någon gång var vi uppe i Örnsköldsvik och tränade, plus i dag då. Så godkänt skulle jag säga, jag hade ju ett skott på mål som målvakten räddade med hjälmen, säger han.

Max Gyllsten i paraishockeylandslaget har lärt upp dig, hur var han som lärare?
– Jag tycker att han är bra. Jag hade inte kunnat komma längre på den en och en halv timmen som vi har haft så jag är jättenöjd. Och det syns när Max är på isen att han kanske är Sveriges bästa spelare. Det var kul att få möta honom och jag kände en gång på isen idag att han ville jaga ifatt mig och smälla på och då var jag nästan lite rädd, säger Peter Forsberg med ett leende.

Är du nöjd med din adept, Max?
– Jag är grymt besviken faktiskt, säger Max Gyllsten med ett skratt. Nejdå, det han gör är jättebra. Bara att han kommer hit och hjälper oss att få lite publicitet är grymt kul.

Fler bilder från uppvisningsmatchen hittar du på vår Flickr-sida.

Nyhetsarkiv