maj 15, 2019 - 8:38 f m

Pernheim utan medalj i Grand Prix

Det blev ingen medalj för Nicolina Pernheim under Grand Prix i Azerbaijan. “Jag är inte formtoppad just nu så det är ingen större fara”, säger hon efter tävlingen. 

Under inledningen av veckan åkte både Nicolina Pernheim och Oscar Widegren till Baku i Azerbaijan för att tävla i judo Grand Prix. Målsättningen var som alltid att ta medalj men också samla viktiga kvalpoäng till Tokyo 2020.

Dessvärre blev det inga större framgångar för de båda svenskarna som förlorade sina respektive matcher. Oscar åkte ut i sin första match medan Nicolina förlorade semifinalen och sedan bronsmatchen.

– Jag gjorde det jag skulle och följde matchplanen. Jag lyckades med saker som jag inte tidigare gjort och kunde stoppa många av deras tekniker vilket är bra. Men uppenbarligen är de bättre än mig just nu, säger Pernheim.

Hur påverkas självförtroendet av det?
– Det är klart att det känns jobbigt idag men ibland vinner man och ibland förlorar man. Den här tävlingen är inte något som jag har fokuserat på särskilt mycket och jag är verkligen inte formtoppad just nu. Det väntar både VM och  EM i år och det är det som jag har i sikte. Nu är det bara hem och träna vidare, säger Nicolina Pernheim efter förlusterna.

– Jag lyckades med det jag inte gjort tidigare. Höll ihop armarna och lyckades stoppa dem för att göra sina tekniker.

– Jag förlorade ingen match på ippon, fullpoäng. utan

Dem är uppenbarligen bättre än mig. Både tjejerna lyckades få in höften och jag orkade inte stå emot. Det måste jag jobba på.

Det är klart att det känns jobbigt idag men man vinner ibland ich förlorar ibland.

Den här tävlingen var inget som jag har fokuserat på och jag är verkligen inte toppad just nu. VM ligger i början på juli och Em lite senare så det var omöjligt att toppa inför den här tävlingen. Det hade varit kul om det gick bra men nu gjorde det inte det så det är bara hem och träna vidare inför de kommande tävlingarna.

Nyhetsarkiv