november 16, 2018 - 1:52 e m

Tuffast möjliga motstånd – då går Pernheim för medalj

VM i judo har slagit rekord innan det ens har börjat. Aldrig har ett VM haft så många tävlande, något som inte skrämmer det svenska hoppet Nicolina Pernheim. “Placeringsmässigt så vill jag ta medalj”. 

Närmare 300 judobrottare kommer att tävla under VM i Portugal mellan den 16-18 november. Sverige representeras av Oscar Widegren och Nicolina Pernheim. En ung lovande och en rutinerad medaljkandidat.

– Vi har rekordmånga i min viktklass i år och jag vet att konkurrensen är riktigt tuff. Men rent placeringsmässigt så vill jag ta medalj trots det. Sen är det väldigt viktigt att ta så många kvalificeringspoäng som möjligt då denna tävlingen ger mycket poäng inför Tokyo, säger Nicolina inför mästerskapet.

Oscar Widegren gör sin första match under fredagen. Foto: Anton Lernstål

Nicolina gör sin första match under lördagen medan Oscar kliver in redan under fredagen. Mästerskapet är extra viktigt då resultatet kommer påverka vägen mot Tokyo 2020.

– För mig handlar det om att ta så mycket kvalificeringspoäng som möjligt då denna tävlingen ger mycket poäng inför Tokyo, berättar Nicolina dagen innan första matchen.

För liveresultat: www.ibsasport.org
Följ våra sociala medier för att få löpande bilder och resultat från mästerskapet.
INSTAGRAM
FACEBOOK

Nyhetsarkiv