Sveriges Paralympiska Kommitté

Möt våra partners

Vi vill stolt presentera samtliga samarbetspartners som gör det möjligt att fortsätta utveckla parasporten i Sverige och världen.

Bli partner?

Är du intresserad av att veta hur ni som tänkbar samarbetspartner kan vara med och jobba tillsammans med oss för att utveckla vår verksamhet? Kontakta oss idag.

Tomas Sandö Brandt
+46 70 653 33 13

Huvudsponsor ATG

Start av samarbete: Sedan 1995 har ATG genom Paralympiatravet (tidigare Olympiatravet) stöttat Parasport Sverige. År 2007 utökades samarbetet då man även gick in som huvudsponsor åt Sveriges paralympier.

Bidrag till parasporten: Paralympiatravet är ATG:s sätt att stötta svensk paralympisk idrott. Inom ramen för V75 arrangeras varje år fyra deltävlingar runtom i landet med en stor final på Åbytravet utanför Göteborg. Bidragets ekonomiska storlek varierar beroende på V75-omsättningen under den period Paralympiatravet pågår.

Huvudsponsor Toyota

Start av samarbete: Ett långsiktigt 8-årigt partnerskap som huvudsponsorer för Parasport Sverige och Paralympics som pågår 2017-2024.

Bidrag till parasporten: Startar och finansierar ett svenskt Podiumprogram för våra elitatleter, med målet att Sverige ska vinna fler medaljer.

Genomför, tillsammans med Sveriges Paralympiska Kommitté,  Start Your Impossible Camps på sex olika orter i Sverige årligen. Lägret är ett rekryteringsläger föra att göra parasporten lika stor som den förtjänar. På alla plan. De investerar stort i marknadsföring och upplägg av dessa läger som är en långsiktig satsning för en bredare och bättre parasport i Sverige.

Huvudsponsor Folksam

Start av samarbete: Vi har samarbetat med Svenska Parasportförbundet och Sveriges Paralympiska Kommitté sedan organisationen bildades 1969.

Bidrag till parasporten: Du som är aktiv, har tränings- eller tävlingslicens och är medlem i en förening som ingår i Svenska Parasportförbundet omfattas av en olycksfallsförsäkring.

Försäkringen ger dig ett bra grundskydd, till exempel om du råkar ut för en skada under träning, och är framtagen i samarbete med ditt förbund.

Huvudsponsor UNIQLO

Start av samarbete: 2019 inleddes samarbetet med Sveriges Paralympiska Kommitté.

Bidrag till Parasporten: Uniqlo är klädleverantör till Sveriges Paralympiska Kommitté och kommer att tillgodose svenska idrottare och ledare med sina LifeWear-produkter.

”Vi känner väldigt starkt för det här partnerskapet, det blir ett naturligt steg för oss efter att vi i augusti först kom i kontakt med den svenska marknaden när vi öppnade vår UNIQLO-butik i Stockholm. Vi är inspirerade av folket och kulturen i Sverige, där uppskattas skönhet och enkelhet i design och attityden till livet är densamma som i vårt japanska ursprung och vår LifeWear-filosofi”, säger Tadashi Yanai, ordförande och vd för Uniqlos moderbolag Fast Retailing.

Bli partner?

Är du intresserad av att veta hur ni som tänkbar samarbetspartner kan vara med och jobba tillsammans med oss för att utveckla vår verksamhet? Kontakta oss idag.

Tomas Sandö Brandt
+46 70 653 33 13