Stjärnornas stjärna.

januari 21, 2021 - 12:18 e m

Paralympier kan bli Stjärnornas stjärna på Ryttargalan

Tre paralympier har chansen att bli Stjärnornas stjärna på Ryttargalan 2020. Vinnaren röstas fram av allmänheten.

Paralympierna Louise Etzner Jakobsson, Iréne Slättengren och Anita Johnsson, samtliga paradressyr, är nominerade till publikpriset.

De är i fint sällskap. Bland de 20 nominerade finns ryttare, kuskar och förebilder som gjort stora avtryck inom ridsporten. Bland annat Rolf-Göran Bengtsson, hoppning, Malin Bayard, hoppning, Patrik Kittel, dressyr, och Sara Algotsson Ostholt, fälttävlan. Från parasporten är även Madelene Brånn och Charlotte Henriksson, båda VM-medaljörer inom parasportkörning, samt Jimmy Andersson och Rebecka Mårtensson, dressyr inom Special Olympics, nominerade.

Gemensamt för de nominerade är att de under 2000-talet på olika sätt utvecklat ridsporten och inspirerat både dagens och framtidens ridsportgenerationer.

Så går röstningen till

Röstningen sker i tre omgångar. Den första startar den 17 januari och då går det att rösta på de 20 nominerade.

Den andra omgången startar fredagen den 22 januari och då går det att rösta på de tio som fick flest röster i den första omgången.

Den tredje omgången startar den 27 januari och då är det fem stjärnor kvar att rösta på.

De tre som får flest röster presenteras på Ryttargalan 2020. I år tar den form av en digital och direktsänd gala som sänds den 28 januari 2021 med start klockan 20.00.

Klicka här för att gå till omröstningen

Motiveringar

Louise Etzner Jakobsson, paradressyr
Två brons Paralympics Rio 2016, EM-silver och EM-brons i Göteborg 2017, EM-silver och EM-brons i Rotterdam 2019 (Zernard). Inte bara drottning av svensk paradressyr utan också rankad världsetta 2018. En klippa till tävlingsmänniska som aldrig sviker när det gäller. Fick ett genombrott i sin Paralympics-debut. 

Iréne Slättengren, paradressyr
Två Paralympics-guld Aten 2004 (Larino). Blev Linköpings första Paralympics-guldmedaljör någonsin. Prestationen sågs som extra stark eftersom den egna hästen skadats och en annan häst fick lånas in bara tre månader innan Aten.

Anita Johnsson, paradressyr
EM-brons Moorsele 2011 (Donar). Slitvarg med vilja som få. Frågar sig aldrig om hon kan göra något, bara hur hon ska göra det. Har ridit två Paralympics, ett VM och fem EM sedan 2009 på fem olika hästar. Satsar alltid vidare.

Klicka här för att läsa mer om Ryttargalan 2020

Nyhetsarkiv