Pernilla Lindberg slog till med nytt svenskt rekord på 200 meter medely på Paralympics i Tokyo.

september 2, 2021 - 8:30 f m

Paralympics över för Pernilla Lindberg: “Jag är stolt och nöjd”

Pernilla Lindberg har nu simmat klart för detta Paralympics. Med sig hem har hon bland annat ett svenskt rekord på 200 meter medley och nytt personligt rekord på 100 meter bröstsim.

– Det har varit ett speciellt Paralympics för min del. Jag är både stolt och nöjd med min prestation. Jag vill också tack alla som stöttat mig både här på plats men också hemma i Sverige. Tack för att ni följt min resa, säger Pernilla Lindberg.

Under torsdagsförmiddagen ställde Pernilla Lindberg upp för sista gången i Tokyo Aquatics Centre i sitt femte simsätt 100 meter ryggsim. Hon gjorde ett imponerande lopp på tiden 1.14.71 inte långt ifrån sitt personbästa. Men niondeplatsen räckte inte hela vägen till final.

– Jag hade ju såklart hoppats på en final. Men jag är glad över resan jag gjort, säger hon.

Nyhetsarkiv