september 4, 2021 - 10:49 f m

Paralympics över för guldmedaljören Philip Jönsson

Philip Jönsson hamnade på en sjunde plats i 50 meter gevär och har därmed också skjutit klart för för detta Paralympics. Men han lämnar Tokyo med ett leende på läpparna, paralympiskt rekord och guld.

– Det känns som jag fått ut det jag ville under Paralympics. Jag gick till final i två utav tre klasser sen såklart guldet. Det var inget jag hade förväntat mig.

Under fredagsförmiddagen ställde Philip Jönsson upp för sista gången på Aska Shooting range i Tokyo. På samma arena där han några dagar tidigare fick sätta på sig guldmedaljen för första gången. Då i tio meter luftgevär, denna gången var det dags att ställa upp för 50 meter gevär.

Svensken placerade sig på en sjunde placering under kvalet och lyckades tas sig vidare till finalen. En jämn final som avgjordes på små marginaler och trots en stark instat av Philip Jönsson så hamnade han även där på en sjunde plats.

— Jag kände att jag hade mer att ge under finalen men fick inte ut det som jag hade tränat på. Jag hamnar inte rätt från början och fick göra fler justeringar än vanligt, säger Philip Jönsson efter finalen.

Men trots att det inte räckte hela vägen i finalen är Philip Jönsson nöjd med sitt Paralympics.

Har du bestämt vart du ska hänga guldmedaljen när du kommer hem?

— Nej jag har funderat på det men får helt enkelt återkomma när jag vet. Man måste känna in sånt.

Nyhetsarkiv