juni 27, 2019 - 3:48 e m

Paralympics i sikte: “Vi kommer chocka”

14 lag som slåss om två platser till Paralympics 2020. Sverige är fast beslutna om att ta en av dessa två.
– Vi är ett mästerskapslag, säger Fatmir Seremeti inför turneringen. 

Den 2 juli spelar Sverige sin första match i den internationella kvalturneringen i goalball i Fort Wayne, USA. Sju dagar senare spelas finalen. En match som innebär att du är direktkvalificerad till Paralympics i Tokyo 2020.

– Det finns bara ett mål, att ta sig till Tokyo, säger den svenska lagkaptenen Fatmir Seremeti och fortsätter:

– Vi har haft en väldigt bra process inför den här turneringen och det känns som att alla i laget är på en högre nivå nu än för ett år sedan när vi spelade VM på hemmaplan.

Se matcherna LIVE

Ett VM som tog slut i kvartsfinalen mot Brasilien som sedan blev världsmästare. Under kvalturneringen i USA slipper Sverige Brasilien efter som de tillsammans med Tyskland och Belgien redan är kvalificerade till Paralympics 2020. Istället är premiärmotståndarna Litauen en av favoriterna i turneringen.

– Det blir en tuff öppningsmatch men de har en hel del defensiva problem som vi vet hur vi ska utnyttja. Vi däremot skulle jag säga har ett av turneringens bästa försvar. Och som jag alltid säger, goalball handlar om vem som har bäst defensiv och inte offensiv.

Sverige åker till USA med en tunn trupp på bara fem spelare där bland annat Fatmir själv länge var osäker på spel. Han har under de senaste månaderna nämligen tvingats rehabilitera en bristning i höger biceps.

– Jag har varit lite orolig för att inte hinna bli frisk men under senaste veckan har jag kunnat gå för fullt så det känns bra.

Hur stora är chanserna att ni tar en av två platser till Paralympics? 
– Jag tror att vi kommer chocka många av lagen och att chanserna är stora. Vi är ett mästerskapslag och har verkligen inget att förlora. Vi åker dit för att vinna.

Svenska laget:

Fatmir Seremeti 
Stefan Gahne 
Micke Åkerberg
Olof Ryberg
Peter Weichel 


Spelschema – klicka HÄR

Facebooksida – IBSA Goalball

Nyhetsarkiv