september 2, 2021 - 1:23 e m

Paralympics dag 9 – så gick det för svenskarna i Tokyo 2/9

Under dagen visade bland annat Helene Ripa att hon kommer vara med och slåss om medaljerna i Tokyo när hon utan problem tog sig vidare från kvalet. Även Henrik Marvig och Daniel Strandberg ställde upp i linjeloppet och avverkade de 79,2 kilometerna på Fuji International Speedway.

Kanot

Helene Ripa visade att hon har prickat storformen när hon paddlade in på dagens tredje bästa tid i försöken på kanot 200 m i Paralympics, i regn och motvind. På lördagen väntar semifinal – och förhoppningsvis final.

– Det är nästan lite över förväntan skulle jag säga. Jag slår många tjejer som har varit snabbare än jag tidigare. Men jag kom hit för att fajtas om medaljerna och är precis där jag vill vara, säger Helene.

>> Styrkebesked av Ripa: “Jag älskar dåligt väder”


Simning

Under torsdagsförmiddagen ställde Pernilla Lindberg upp för sista gången i Tokyo Aquatics Centre i sitt femte simsätt 100 meter ryggsim. Hon gjorde ett imponerande lopp på tiden 1.47.71 inte långt ifrån sitt person bästa. Men det räckte inte hela vägen Pernilla Lindberg hamnade på en 9e plats, alltså en placering ifrån att kvala sig vidare till finalen.

>> Paralympics över för Pernilla Lindberg: ” Jag är stolt och nöjd”


Sportskytte

Joackim Norberg började kvalet starkt och var endast 5 poäng ifrån första platsen med sina 289 poäng efter ha skjutit precision. Det såg länge ljust ut för skytten som låg på en fjärde plats efter första delen av kvalet. Men svensken lyckades inte hålla lugnet under andra delen av kvalet. Norberg fick totalt ihop 556 poäng och slutade på en 14e plats när båda delarna i kvalet var klara.

>> Besviken Joackim Norberg efter kvalet


Cykel

Två svenskar – Henrik Marvig och Daniel Strandberg – ställde upp i linjeloppet för klass C1-C3 på Fuji International Speedway på torsdagen. Marvig avverkade de 79,2 kilometerna på 2.11.43 och slutade på elfte plats. Daniel Strandberg gick i mål på 2.23.00 och slutade på plats 21.
>> Missnöjd Marvig satsar vidare
>> Inspirerad Strandberg efter sitt första Paralympics

Nyhetsarkiv