september 1, 2021 - 3:46 e m

Paralympics dag 8 – så gick det för Sverige den 1/9 i Tokyo

Åttonde dagen var en dag med få svenskar i elden när endast sportskytte och bordtennis stod på schemat. På skyttebanan blev det inga finaler, däremot säkrades ytterligare en medalj när AC och Lundbäck blev klara för final.

Sportskytte:

Efter att endast tränat och tävlat R3 i ett år gjorde Anna Normann sin bästa serie någonsin i disciplinen, 10 meter stående luftgevär, när hon sköt in 630.5 poäng och placerade sig på en 24:e plats. Ingen final men ändå en godkänd prestation från Normann som nu har paradgren kvar – R8, 50 meter gevär den 3 september.

För Philip Jönsson som tog guld i måndags fanns inte riktigt den kraft och fokus som krävdes till dagens tävling. Det blev en 23e plats och 632.0 poäng i R5, 10 meter luftgevär, och därmed ingen final för Jönsson heller.

>> Svårt att ladda om efter guldet – nu väntar favoritdisciplinen för Jönsson

Bordtennis:

Svenskduon Anna-Carin Ahlquist och Ingela Lundbäck spelade ut europamästarna Serbien i semifinalen. Först tog man hem dubbeln med 3 – 1 i set efter när Lundbäck stod emot många bollar från serberna och svarade med att slå in boll efter boll för Sverige.
Vinst i singelmatcherna krävdes för en finalplats och först ut var AC mot Serbiens rutinerade Borislava Peric Rankovic som aldrig hade en chans. 3 – 0 i set och final för svenskorna.
>> Final för AC och Lundbäck

Nyhetsarkiv