augusti 31, 2021 - 9:00 f m

Paralympics dag 7 — så gick det för svenskarna i Tokyo 31/8

Det blev debutanternas dag i Paralympics när de svenska framgångarna från gårdagen spillde över även till dagens tävlingar. Men dagens medaljer kom inte från Tokyo utan nere från Fuji International Speedway där de svenska cyklisterna körde hem ett silver och ett brons.

Cykel:

Det blev en dröm dag för svenskarna på Fuji International Speedway. Anna Beck tog silver i tempoloppet och Louise Jannering, med pilot Anna Svärdström körde hem ett brons.

Beck cyklade den 16 kilometer långa banan på tiden 26:18.03 minuter, knappt 23 sekunder bakom hemmaåkaren och guldmedaljören Keiko Sugiura.
>> Silver till Anna Beck i sitt första Paralympics: ”Helt underbart”

Bara några timmar efter att Anna Beck tagit silver i sitt första Paralympics var det dags för nästa debutant att cykla hem en medalj. Louise Jannering, med pilot Anna Svärdström, tog sig den 32 kilometer långa banan på 49.36:06 minuter och knep därmed bronset efter en ordentlig ökning på sista varvet där man cyklade igen 16 sekunder och in på en tredjeplats.
>> Louise Jannering tar hem bronset: ”Det är helt overkligt”

Även svensken Daniel Strandberg cyklade sitt första tempolopp i Paralympics under tisdagseftermiddagen. Han hamnade på 11:e plats i tempoloppet klass C3. Den 24 kilometer långa banan avverkade han på 38.37:17.
— Målet var att hamna på en 10:e plats men jag är nöjd med min insats. Det är ju en dröm som går i uppfyllelse. Att få tävla ett paralympics är en otrolig känsla, säger Daniel Strandberg efter loppet.

Mer medaljer kan komma från de svenska cyklisterna som alla ska ställa upp i linje loppet senare i veckan.

Bordtennis:

Anna-Carin Ahlquist och Ingela Lundbäck tog revansch från besvikelsen i singel när de klev in i lagspelet och kvartsfinalen mot Thailand. Vinst i dubbel med 3 – 2 i set och sedan avgjorde AC i första singelmatchen där hon spelade hem tre raka set.

Semifinal spelas mot europamästarna Serbien på onsdag klockan 10.30 svensk tid.
>> AC och Lundbäck klara för semifinal i dubbel

Herrduon Emil Andersson och Linus Karlsson bjöd på en riktig rysare mot Frankrike. Vinst 3-1 för Sverige i dubbeln efter att varje set avgjorts på skilje. Sedan hade Linus Karlsson spelat till sig en 2-1 ledning i första singelmatchen, men fransoserna vände på ställningen till fransk fördel och 2-3 i set. Det innebar att en avgörande omgång väntade för Emil Andersson. Väl där spelade Andersson hem ett av fyra set och svenskduon fick inte önskad utdelning i Tokyo och de Paralympiska spelen när man åkte ut redan i kvartsfinalen.
>>Besvikelse efter rysare — duon Andersson och Karlsson lämnar Tokyo utan medalj

Simning:

Pernilla Lindberg tog sig vidare som femte bästa simmare till finalen på 200 meter medley. Väl där stod hon för ett nytt superlopp och slog svenskt rekord med tiden 2:32.01. En putsning av hennes personliga rekord från försöken med två sekunder.

>> Nytt superlopp av Lindberg – slog svenskt rekord

Sportskytte:

Sportskytten Yu-Jeong Bang slutade på 14:e plats i sin Paralympicsdebut och tog sig därmed inte vidare till finalrundan. Poängen skrev sig 543 -8x.

>> Paralympics-debut för skytten: ”Härligt att vara här”

Nyhetsarkiv