augusti 29, 2021 - 12:33 e m

Paralympics dag 5 — så gick det för svenskarna 29/8

Med motgångar i både bågskytte och Boccian kom femte dagens ljusglimtar i Tokyo från simningen med ett nytt svenskt rekord och positivt resultat från tennisen och Stefan Olsson.

Bågskytte:

Zandra Reppe ledde med ett poäng efter första omgången i dagen sextondelsfinal, men tappade ledningen under andra och tredje omgången. Trots en stark insats av Zandra Reppe fattades det 4 poäng från att ta sig vidare.
>> Zandra Reppe fyra poäng ifrån att ta sig vidare

Boccia:

Andra tävlingsdagen för Maria Bjurström gick i gårdagens tecken med en ny förlust. Men matchen mot australiensaren Daniel Michel startade lovande och Bjurström, som tappade första omgången, kvitterade till två lika i den andra. Sedan tog Michel två poäng i tredje och fyra i sista.

Simning:

Pernilla Lindberg fortsätter att simma bra. På 100 m bröst förbättrade hon sitt personbästa i kvalet med 99 hundradelar och tog därmed den sista finalplatsen. I finalen blev det åter en bra tid, dock två tiondelar långsammare än i kvalet och Pernilla slutade åtta i finalen. Pernillas fart i bassängen bådar dock gott inför tisdagens 200 m medley som är hennes favoritdistans. Det är där hon har störst chans att ta en framskjuten placering i Tokyo.
>> Superlopp av Lindberg – vidare till final

Tennis:

Stefan Olsson är klar för tredje omgången av tennis efter en relativt enkel seger mot japanen Daisuke Arai med 2–0 i set (6–0, 6–2). Nu väntar tuffare motstånd för Stefan i den tredje omgången, på måndagen.

– Förmodligen får jag möta nederländaren Tom Egberink och han är rankad åtta. Så nu blir jag underdog, säger Stefan som är rankad 10 i världen.

>> Olsson enkelt vidare till tredje omgången: ”Det här spelet jag vill fortsätta med”

Nyhetsarkiv