augusti 28, 2021 - 2:27 e m

Paralympics dag 4 — så gick det för svenskarna 28/8

På den fjärde dagen i Tokyo gjorde Jannering ett sista åk i Velodromen, Boccian drog igång och Nicolina Pernheim klev in i sitt fjärde Paralympics och pressade världsettan när judon var tillbaka i sin hemstad.

Cykel:

Louise Jannering var tillbaka i Velodromen under lördagsmorgonen för kvalet i 3000 meter. Tiden 3. minuter 53 sekunder 457 hundradelar resulterade i en niondeplacering och därmed inget avancemang till finalen. Det blev sista framträdandet i velodromen för Jannering som nu har linje och tempo kvar.

Jodo:

För Nicolina Pernheim pressade och tog poäng mot världettan Iryna Husieva (UKR), men lyckades inte hela vägen och förlorade kvartsfinalen. Ny chans för att komma till bronsmatch väntade med återkvalet mot ryskan Olga Pozdnysheva. Men där föll drömmen om en medalj i Tokyo bort efter endast tre sekunder.

>> Drömmen försvann på tre sekunder för Pernheim

Boccia:

Maria Bjurströms första dag i Boccian skrev sig till en 4-2-förlust mot Brasiliens Evelyn de Olivera. Imorgon (söndag) fortsätter gruppspelet för Bjurström som ställs mot Daniel Michel från Australien.

>>Maria Bjurström nöjd efter premiären trots förlust

Nyhetsarkiv