augusti 27, 2021 - 2:51 e m

Paralympics dag 3 — så gick det för svenskarna 27/8

Det var ingen rolig dag för den svenska truppen i Tokyo. Tyngst gick det för bordtennislaget som fick se alla sina fyra aktiva åka ut. Största glädjeämnet stod Stefan Olsson för när han komfortabelt vann i två raka set och avancerade till andra omgången.

Bordtennis

Efter förlusten från gårdagen var det åter dags för Ingela Lundbäck att ta plats vid bordet. Denna gången ställdes hon mot Faiza Mahmoud från Egypten. Det blev en rejäl nystart när Ingela Lundbäck tog hem tre raka set med siffrorna 11-5, 11-6, 11-3. Vilket tog henne vidare till kvartsfinal som väntade under eftermiddagen.

I kvarten bjöd Ingela Lundbäck på ytterligare en rysare i matchen mot kinesen Jiamin Pan, där Pan vann första set (11-8) följt av att de sedan spelade hem vart annat och kampen om en semifinal avgjordes i femte och sista set.
Där segrade kinesiskan med 12-10.
Seten skrev sig 11-7, 8-11, 11-7, 8-11, 12-10 .

På herrsidan ställdes Linus mot britten Aaron Mckibbin i åttondelsfinalen och återigen spelade en jämn match, men denna gång gick det inte vägen för Karlsson som fick se sig besegrad efter fem set, 11-5, 7-11 , 9-11, 11-6, 11-5.

Även Emil Andersson ställdes mot Storbritannien i sin åttondel och även där blev den en svensk förlust med 0-3 i set trots att Andersson var med och pressade britten Ross Wilsson i andra och tredje. 4-11, 11-13, 13-15.

För Anna-Carin Ahlquist slutade fredagskvällen i stor besvikelse när hon åkte i tre raka set mot slovakiskan Alena Kanova. I första kunde AC aldrig hota om poängen, men i andra var det en annan blick från Ahlquist som pressade Kanova men förlorade med 9-11. I tredje tog AC ledningen efter att ha vänt 2-0-underläge till lika 3-3. Med tre raka bollar tog AC ledningen (6-3) men slovakiskan vägrade släppa sin semifinalsplats och kom tillbaka till nio lika och tog tillslut hem tredje set med 9-11.

Simning

Efter förmiddagens försök fanns det goda förhoppningar om att Pernilla Lindberg skulle kunna komma ner mot sitt personliga rekord och därmed slåss om medaljerna. Men mjölksyran slog till sista 50 metrarna och svenskan slutade femma på 2.12.33. 

>> Lindberg efter finalen: “Mjölksyran kom och då fanns inga krafter kvar”

Tennis

Ett av få glädjeämnen för svensk del under spelens tredje dag stavas Stefan Olsson. Han vann första omgången mot brasilianske Daniel Rodrigues. Trots tufft motstånd lyckades Olsson vinna med komfortabla 6-3, 6-2 i den extrema Tokyo-hettan. Nu väntar vila i en dag innan andra omgången spelas på söndag.

Cykel

Henrik Marvig gjorde sitt första framträdande i Paralympics genom att ta sig an 1000 meter velodrom. Han körde in på 1.18.10 vilket är nytt svenskt rekord. Tiden räckte dock inte till mer än en 19e plats. Marvig siktar nu vidare mot hans huvudmål i Tokyo, nämligen linjeloppet nästa torsdag.

Bågskytte

Zandra Reppe klev in i bågskyttets rankingrunda med axelont och slutade på 24:e plats med sina 643 poäng. Det innebär att hon möter Xinru Li, Kina, i den första utslagsrundan. Xinru Li slutade på nionde plats i rankingrundan.

Friidrott

Viktoria Karlsson landade på en sjätteplats i längdhoppet efter en trevande inledning med avbruten ansats och endast 4.25 i hoppet. En liten ökning kom i andra, 4.44 och Karlsson låg på sexa när de tre avslutande omgångarna väntade.
Utan ökning i varken tredje fjärde eller femte återstod endast sista hoppet och för medalj krävdes ett hopp över 4.70.
Då flög Karlsson längre men inte tillräckligt långt och med noteringen 4.55 blev det en sjätte plats.

>> Tuffa starten stoppade Karlssons jakt på medalj i Tokyo

Nyhetsarkiv