september 3, 2021 - 11:24 f m

Paralympics dag 10 — så gick det för svenskarna i Tokyo 3/9

Till den tionde dagen i Tokyo var det bara tjejer som klev in i spelen för Sverige och en sån leverans de kom med. Silver och brons efter spurtdramatik i Fuji, ett till silver i bordtennisen efter att ha pressat världsnationen Kina och ett världsrekord i skyttet.

Sportskytte:

Anna Norrman stod för en makalös presentation i kvalet när hon lyckades slå sitt gamla världsrekord med två poäng. Men det räckte inte hela vägen i finalen där hon hamnade på en femte plats.

>>Anna Normann slog till med nytt världsrekord under kvalet

Bordtennis:

Silver till AC och Ingela efter förlust mot Kina i finalen.
Det startade bra för Anna-Carin Ahlquist och Ingela Lundbäck som vann dubbeln efter en jämn batalj där de det krävdes fem set för att avgöra, 11-6, 6-11, 12-10, 8-11, 11-8. Det var även första gången någonsin som Ingela och AC lyckas besegra Kina i dubbel.

Men i singelspelet var kineserna snäppet vassare och trots att både AC och Lundbäck tog varsitt set i sina matcher lämnar de spelen i Tokyo med ett silver.

>> Silver till AC och Lundbäck

Cykel:

Två svenskar stod på startlinjen på Fuji International speedway för fredagens linjelopp, två spurter senare fanns det två ny medaljer inom den svenska truppen.

Anna Beck var först ut av svenskorna när hennes klass C3 gjorde upp. Beck låg 20 sekunder bakom pallen inför sista varvet. Då körde hon ikapp tätklungan och spurtade sedan ner Storbritanniens Greco och kinesiskan Wang på upploppet när alla tre klockades på exakt samma tid. Efter målfoto blev det klart att Anna Beck haft mest kraft kvar och tog hem silvret.

>> Silver till Anna Beck efter målfoto

Louise Jannering och hennes pilot Anna Svärdström, som drog tätklungan redan från start, noterades för tiden 2 timmar och 36 minuter och korsade mållinjen som bronsmedaljörer efter en ny spurtstrid mot Storbritannien.

>> Succé för Jannering – vann andra raka bronset

Uppnått medaljmål

I och med dagens medaljer — två silver och ett brons har Sverige infriat målet med sju medaljer och än finns det chans kvar för fler.

Nyhetsarkiv